Maalis-toukokuun tapahtumia Tallinnassa!

Tallinnan kevät on täynnä tapahtumia TV-tornin porrasjuoksusta puutarhafestivaaleihin ja musiikista ruokamessuihin. Viron tasavallan 100-vuotisjuhlat jatkuvat, tervetuloa mukaan!
Majoitu viihtyisässä Original Sokos Hotel Virussa tai uniikissa Solo Sokos Hotel Estoriassa ja olet kävelymatkan päässä monista kiinnostavista tapahtumista! Tallinnan kevät tarjoaa runsaasti tekemistä TV-tornin porrasjuoksusta puutarhafestivaaleihin ja musiikista ruokamessuihin. Viron tasavallan 100-vuotisjuhlat jatkuvat, tervetuloa mukaan!
 
MAALISKUU
 
Katariina I -baletin maailmanensi-ilta kansallisooppera Estoniassa, 15.3.
Baletti vie katsojansa matkalle satuun, joka oli aivan totta. Sadun keskiössä nähdään tavallisen virolaisen naisen ja Venäjän keisari Pietari Suuren rakkaustarina, jonka todistajia olivat myös pian 300 vuotta täyttävät Kadriorgin puisto ja palatsi.  
 
Avantouinnin MM-kisat tuovat Viroon yli 1 500 uimaria, jotka eivät kavahda kylmää vettä. Kilpailupaikkana palvelee Tallinnan satamassa sijaitseva Admiraliteettiallas. 
 
Nauti paikallisesta ruokakulttuurista ja tutustu viimeisimpiin keittiötrendeihin. Herkkuja on tarjolla lukuisissa ravintolaviikkoon osallistuvissa ruokapaikoissa – edulliseen festivaalihintaan tietenkin! 
 
Tallinn Fashion Week, 22.–24.3. 
Kulttuurikattilassa järjestettävän keväisen muotiviikon ohjelmassa nähdään monien virolaissuunnittelijoiden muotinäytöksiä. 
 
HUHTIKUU
 
10. Tallinn Music Week (TMW), 2.-4.4. 
TMW on yksi Euroopan voimakkaimmin kasvavista kaupunkifestivaaleista. Se on täynnä luovuutta, uteliaisuutta, vapautta, tasa-arvoa ja tietenkin hyvää musiikkia. 
 
Jokavuotinen Tallinnan TV-tornin porrasjuoksu on osa maailman torneissa ja pilvenpiirtäjissä järjestettävien juoksutapahtumien sarjaa. 
 
Viron musiikkipäivät, 12.–19.4. 
Festivaalin ohjelmassa kuullaan virolaissäveltäjien uusimpia teoksia. 
 
Jazzkaar, 20.–29.4. 
29. kertaa järjestettävän jazzfestivaalin ohjelmassa on 60 upeaa konserttia. Tämänvuotisen festivaalin suurin yllättäjä lienee kolmen Grammyn mies Cory Henry ja yhtyeensä The Funk Apostles. 
 
Jazzkaaren ensimmäisenä festivaalipäivänä 20.4. juhlitaan 100-vuotiasta Viroa Noblessnerin satamassa järjestettävän konsertin merkeissä. "Sadan tarina" -nimisen suurteoksen toteuttajina nähdään säveltäjä Erki Pärnoja, valokuvaaja Kaupo Kikkas ja ohjaaja Jaak Prints.  
 
Cembalofestivaali, 21.–28.4.
Barokin mestareiden säveliä ja nykyajan mestareiden tulkintoja Tallinnan komeimmissa konserttisaleissa. 
 
Kulttuurikattilasta tulee kahdeksi päiväksi kahvikattila! Kahvifestivaaleilla ovat esillä Viron ja naapurimaiden parhaat kahvintuottajat ja -valmistajat sekä mielenkiintoisimmat kahvilaadut. 
 
TOUKOKUU
 
Craft Beer Weekend, 4.–5.5. 
Kansainvälinen pienpanimofestivaali Kulttuurikattilassa. Tapahtuman järjestää Põhjala pruulikoda. 
 
Viron ruokamessut, 4.–5.5. 
Tallinnan laulukentällä pidettävät ruokamessut esittelevät virolaisen ruokapöydän tätä päivää ja tulevaisuutta. Ilmainen sisäänpääsy. 
 
Laulukentällä järjestettävät messut pursuavat käsitöitä, lahjaideoita, koruja ja kodinsisustusta. Osallistu työpajoihin ja nauti virolaisista herkuista! Ilmainen sisäänpääsy.  
 
Vintage- ja retrokulttuuripäivä kokoaa alan harrastajat Kulttuurikattilaan kaikkialta Virosta – ja miksei kauempaakin! Paikalla ovat parhaat vintage- ja antiikkiliikkeet, eikä nostalgiasta ole puutetta.
   
Tallinna-päivä, 15.5.
Tallinna-päivänä muistellaan menneitä ja iloitaan tämän päivän tallinnalaisuudesta. Tänä samana päivänä vuonna 1248 Tallinna sai Lyypekin kaupunkioikeudet, jotka takasivat sille pääsyn eurooppalaisten kaupunkien Hansaliittoon.
 
Museoiden yö, 19.5.  
Kerran vuodessa on päivä – tai yö! – jolloin museot ympäri Euroopan pitävät ovensa auki tavallista pidempään, eikä sisäänpääsymaksuakaan peritä. Tämänvuotisen Museoiden yön teema on "Yö on yhtä juhlaa". 
 
Viron omalle "Naisten kympille" odotetaan 15 000 osallistujaa, mikä tekee siitä yhden maan suurimmista urheilutapahtumista. Seitsemän kilometrin mittaisen matkan voi taittaa juosten, kävellen tai sauvakävellen. Puuhaa löytyy myös lapsille ja miehille, joten iloisen urheilujuhlan tunnelmasta voi nauttia koko perheen voimin. 
 
Tallinnan vauhdikkaimman kaupunginosan juhlaviikonloppu täyttää kadut, pihat ja kahvilat hauskalla ja monipuolisella ohjelmalla. 
 
Kirjailijoiden, kustantajien ja kääntäjien HeadRead-festivaali tuo Tallinnaan monenlaisia kirjoihin ja lukemiseen liittyviä tapahtumia. Niistä suurimpia on Tallinnan ja kirjallisuuden yhdistävä lukuralli "Tallinna kirjallisuudessa – kirjallisuus Tallinnassa". 
 
Tornien aukion puistossa järjestettävä puutarhafestivaali juhlii 100-vuotiasta Viroa sekä 300-vuotiaita Kadriorgin puistoa ja palatsia. Tämänvuotiset kilpailuteemat ovat "Onnentoivotus kukkien kielellä" ja "Historian lehtien havinaa puutarhassa". 
 
Vanhankaupungin päivät, 30.5.–3.6. 
Keskiaikaisen vanhankaupungin pihat ja kadut, aukiot ja kahvilat täyttyvät musiikista, taiteesta ja teatteriesityksistä. Kaupunkifestivaalin teema on "Sata askelta, sata vuotta".