Vastuullinen loma, luonnon ystäville, Länsi-Suomi, Sokos Hotels

Luontoystävälliset lomavinkit Länsi-Suomeen

Kilometrien pituinen hiekkaranta, förimatkoja, merituulia ja maailmanperintökohteita. Pakkaa koko perhe autoon ja kesäloma Länsi-Suomessa alkaa.

Matkaile hiekkadyyneille Porin Yyteriin, ihastu Vaasan saaristolaistunnelmiin, kuljeskele vanhankaupungin kaduilla Kokkolassa ja Aurajoen rannoilla Turussa.

Paikan päällä voit lainata polkupyörän, jolla polkaista paikasta toiseen. Hotelleilta löytyy vinkkilista lähialueiden ympäristöystävällisistä lomakohteista, ja aamiaisella ja illallisella tarjoillaan entistä enemmän lähi- ja kasvisruokaa. Valitsemalla kotimaan loman ja Green Key -sertifioidun hotellin, olet tehnyt vastuullisen matkavalinnan.

Merellistä maailmanperintöä Vaasassa

Vaasassa koet saaristoluontoa ja merellistä tunnelmaa niin hotellissa, kaupungilla kuin kaupunkia ympäröivässä saaristossa.

Mustasaaren saariston kautta pääsee tutustumaan kauniiseen Merenkurkkuun. Alue on osa UNESCOn maailmanperintösaaristoa. Upeilla maisemilla varustettu pyöräily- tai ajoreitti alueelle kulkee Vaasan keskustasta Raippaluodon sillalle, sillan yli ja lopulta Svedjehamnin satamaan. Kiipeä Svedjehamnissa Saltkaret-näkötorniin tähystelemään upeita merinäkymiä ja ainutlaatuisia moreenimuodostumia. Patikoi luontopoluilla tai vuokraa pyörä.

Pohjanmaan museoon kuuluvassa Terranovassa pääset tutustumaan Merenkurkun saaristoluontoon keskellä Vaasan kaupunkia. Terranova, Museokatu 3, Vaasa

Green Key –hotellimme Vaasassa:

Original Sokos Hotel Royal Vaasa, Hovioikeudenpuistikko 18

Original Sokos Hotel Vaakuna, Rewell Center 101

 

Kokkola tarjoilee puutaloja ja majakkasaaren tunnelmaa

Pysähtynyt aika, kauniit puutalot, meren tuoksua ja risteily majakkasaareen. Sitä on Kokkola.

Neristan on yksi maamme laajimpia puutalokaupunginosia. Kuljeskele sen kauniilla kaduilla, piipahda puoteihin ja museoihin ja nauti vain alueen historiallisesta tunnelmasta. Tankarin majakkasaari on noussut maankohoamisen seurauksena, joka on voimakkainta juuri Kokkolan alueella. Hylkeenpyyntimuseo, Lintuasema ja Majakkamestarin talo ovatsaare en erikoisimmat vierailupaikat. Matka saarelle tehdään M/S Jennyllä.

Meripuisto on kokkolalaisten kesäolohuone. Tässä olohuoneessa on muun muassa uimaranta ja frisbeegolf-rata.

Green Key hotellimme Kokkolassa:

Original Sokos Hotel Kaarle, Kauppatori 4, Kokkola

 

Yyteri on Porin lahja maailmalle

Valkeita dyynejä, kuusi kilometriä Yyterin hiekkaista rantaviivaa. Tämän unelman on kansainvälisestikin nostettu maailman ykkösrantakohteiden joukkoon. Sen matalat rannat sopivat loistavasti lasten vesileikkeihin. Vinkiksi koiranomistajille: nelijalkaisille on Yyterissä oma uimaranta. Kilometrien pituiset valkeat dyynit tarjoavat myös hienon patikointimaiseman.

Kirjurinluoto tunnetaan parhaiten jazzeistaan, mutta se on kaunis kohde ympäri vuoden. Kesyt alpakat ja koreat riikinkukot tepastelevat vastaan. Alueen puistomaisemassa on kahviloita, luontoreittejä ja viiden jalkapallokentän kokoinen Pelle Hermannin leikkipuisto.

Green Key hotellimme Porissa:

Original Sokos Hotel Vaakuna, Gallen-Kallelankatu 7

 

Turussa Förillä Aurajoelle

Turun kaupunkikuvaa elävöittää Aurajoki. Sen rannoille on syntynyt vilkas ravintolaelämä ja useita museoita. Föri on joen minielämys. Föri eli pikkuinen lautta kuljettaa väkeä maksutta tois puol jokke. Kuljeskele rauhassa Aurajoen rantaa pitkin ja nauti kahviloista, jäätelöstä ja museoista. Aurajoen suulta on myös Turun Linna. Tässä kulttuurihistoriallisessa rakennuksessa katsellaan keskiaikaisia esineitä ja pukuja ritarien kilvistä linnanneitojen upeisiin asuihin. Keskiaikaan ihastuneille vinkiksi, että kaupungissa vietetään Keskiaikaisia markkinoita 29.6. – 2.7.2017. 

Merikeskus Forum Marinum sijaitsee Turun sataman kupeessa. Se on valtavan hieno merenkulun erikoismuseo tapahtumakeskuksineen. Turun tuomiokirkko on ehdottomasti vierailun arvoinen. Täällä lepäävät monet Suomen piispat, Ruotsin vallanaikaiset kuninkaalliset ja muut merkkihenkilöt.

Hotellimme Turussa:

Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6

Original Sokos Hotel City Börs, Eerikinkatu 11

Original Sokos Hotel Seurahuone, Eerikinkatu 23

 

Nyt siis suunnaksi Länsi-Suomi. Hyvää matkaa!