Itä-Suomi, sokos hotels, perhematka

Lomalle iloiseen Itä-Suomeen

Paistettuja muikkuja, suloista Saimaata ja Kallavettä, puutarhojen huumaavaa tuoksua, päämajatunnelmia ja oopperaelämyksiä. Loma Itä-Suomessa odottaa!

Savonlinnassa Saimaa ulottuu Muikkuterassille asti

Uimaan Savonlinnassa pääsee monella rannalla. Lapsiperheet retkeilevät Pikku Kakkosen rantaan, jossa perheen pienimmätkin pääsevät kahlaamaan Saimaassa tai touhuilemaan leikkipuiston liukumäessä ja muissa vempeleissä.

Pyöräilijät polkaisevat parissa kymmenessä minuutissa Pullinlahteen, jonka matalat vedet ovat takuulämpimiä. Jos tahtoo pyöräillä Punkaharjun kansallismaisemiin, vaaditaan vähän kovempaa kuntoa. Harjualueen upeat maisemat luonnonsuojelualueineen ovat noin 30 kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta.

Savonlinnasta ei voi puhua mainitsematta Olavinlinnaa, joka on kesällä avoinna päivittäin, Keskikesällä Savonlinna täyttyy ja linna syttyy eloon, kun Savonlinnan oopperajuhlat käynnistyvät.

Hotellimme Savonlinnassa:

Original Sokos Hotel Seurahuone, Kauppatori 4–6, Savonlinna

 

Puijon tornissa nautit näköaloista

Kuopiossa pääset kävellen kaikkialle, vaikka Puijon tornille tai Väinölänniemeen uimaan.

Hyppää sisävesiristeilijään ja lähde kauniille Kallavedelle. Tai vuokraa kanootti ja tutki järvimaisemaa omatoimisesti. Kiipeä Puijolle nautiskelemaan näköaloista. Puijon mäki sijaitsee yli 150 metriä korkeammalla kuin Kallaveden pinta. Mäen maamerkki, Puijon näkötorni, on avoinna maisemien ihailuun ympäri vuoden. 

Kuopio tosiaan tanssii ja soi kesällä, 14.-20.6. järjestettävä festivaali täyttää kaupungin musiikilla ja liikkeellä. Kauppatorillakin voi nauttia päivittäin ilmaisohjelmana tanssista ja musiikista Veljmies-patsaan huomassa.

Hotellimme Kuopiossa:

Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16, Kuopio

 

Marsalkan jäljillä Mikkelissä

Hurmaavia puutarhoja, järvimaisemia ja päämajakaupungin arvokasta tunnelmaa. Tervetuloa Mikkeliin ja uusittuun Original Sokos Hotel Vaakunaan!

Mikkelissä Saimaan upea järviluonto tulee vastaan lähes kaikkialla. Lähde vesiretkelle tai ihastele Saimaata joltakin alueen upeista näköalapaikoista. Yli 100 pionia ja 500 erilaista kasvia levittävät huumaavaa tuoksua Kenkäveron pappilapuutarhassa. Koe kesä kaikilla aisteilla, puutarhaan on vapaa pääsy. Mikkelinpuistoon on rakennettu erilaisia viehättäviä mallipuutarhoja. Täältä löydät inspiraation lisäksi kahvilan, puutarhamyymälän ja piknikpaikkoja. Heikkilän yrttitilalta hankit kotimaiset yrttiteet ja -mausteet vaikka koko vuoden keittiöpuuhiin.

Mikkeli on vanha päämajakaupunki. Ryhti suoristuu kuin itsestään astuessasi Päämajamuseoon Suomen puolustusvoimien entiseen päämajaan. Piipahda ylipäällikkö marsalkka Mannerheimin työhuoneella ja tutustu kiinnostavaan valokuvanäyttelyyn.  

Hotellimme Mikkelissä:

Original Sokos Hotel Mikkeli, Porrassalmenkatu 9