Keittiöpäällikön ja ravintolapäällikön juttusilla

Hyvä ruoka syntyy aina rakkaudesta ruokaan, ja persoonallinen asiakaspalvelu jää mieleen. Lue tästä lisää keittiöpäällikkö Kristianin ja ravintolapäällikkö Helin ajatuksia!

Keittiöpäällikkö Kristian

Työpaikkailmoitus kolahti kerralla: tarjolla oli mahdollisuus päästä rakentamaan uniikkia ravintolakokonaisuutta Tampereen parhaalle paikalle. Komean uran tehnyt Kristian Harinen tarttui tilaisuuteen, ja aikamoinen matka siitä tulikin.

Huikein reissu on tehty ruoan juurille. Esimerkiksi Herkkujuustolassa oli ilo maistella vastalypsetystä lähimaidosta tehtyä Puiston omaa mozzarellaa. Yli puoli vuotta hiotusta mozzarellareseptistä ovat sydäntä myöten ylpeitä niin juustomestari Peter Dörig kuin Kristiankin.

Keittiöpäällikkönä Kristian vastaa Puiston ruokatuotteesta. Siis siitä, mitä hyvää me nautiskelijat saamme lautasellemme valita. Menu ei ole kiveen hakattu, vaan ruoka saa elää kauden ja tarjonnan mukaan. Jos kuhaa ei ole noussut, niin se kerrotaan reilusti. Kristian ei halua käyttää teollisia vaihtoehtoja talossa, jossa jäätelö ja leipäkin tehdään itse ja kastikkeet keitetään alusta lähtien.

Kristian uskoo, että hyvä ruoka syntyy aina rakkaudesta ruokaan. Sillä reseptillä Puistosta tulee kaupungille uusi maamerkki, jossa viihtyy jokainen.

 

Ravintolapäällikkö Heli

Puiston hakiessa ravintolapäällikköä Heli Eronen innostui vasta kuullessaan, että ravintolan yhteydessä on myös herkkukauppa. "Just mun juttu!" Heli ajatteli, sillä hänen urakartassaan on rastit niin ravintolapäällikön, ryhmäpäällikön kuin myymäläpäällikönkin kokemuksen kohdalla.

Jämpti Heli on huumorintajuinen asiakaspalvelija. Hän kohtaa ihmiset omana itsenään mutta aina asiakkaan fiilikseen mukautuen. Samaan työtapaan hän ohjaa koko salihenkilökuntaa. Salin väki koostuu erilaisista ihmisistä, mutta niin pitää ollakin. Ihmisestä tekee hyvän asiakaspalvelijan nimenomaan persoonallisuus.

Ravintolapäällikölle on ilo saada tarjota parasta mahdollista, vaikkapa Eirannon Akin kalastamaa kuhaa – tuoretta ja raikasta lähiruokaa tyylikkäällä twistillä. Siihen vain kylkeen Puiston valkoviini Poggio del Piviera Lombardiasta, niin Heli istuu itsekin kernaasti syömään.

Helin mukaan Puiston jengi pelaa hyvin yhteen ja täydentää toistensa näkemyksiä. Yhteistä on tinkimätön usko laatuun. Kun töitä tehdään tosissaan mutta rennosti, Puiston pöydissä voi nauttia iloisesti niin ruoasta kuin seurasta. Ja tulla pian uudestaan…