Keittiömme paras Bliniohje!

Alkuvuosi on parasta Blinien aikaa. Listaltamme lisää näitä herkkuja, klikkaa tästä ohje kotikeittiöönkin.

Blini

Taikina:

10g hiivaa

4dl maitoa

140g tattarijauhoja

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva ja jauhot.
  • Anna kohota kelmulla peitetyssä astiassa 3-5h. Mieluusti yön yli.
  • Taikinan turpoamisen takia kannattaa varata suurehko astia.

15g  vehnäjauho

1 keltuainen

1 valkuainen kovana vaahtona

0,15dl voi sulaa

1tl suolaa

  • Lisää jauhot, keltuainen, suola, voi sula ja kovaksi vatkattu valkuainen taikinapohjaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Paista blinit kirkastetussa voissa, kunnes pinta on saanut kullanruskean värin.
  • Paista blinit blinipannuissa tai paistinpannulla/ohukaispannulla.