Parsaa hollandaise frans et les femmes

Kauden klassikko: parsaa moneen makuun

Parsaviikkojen ilmestyminen katukuvaan on varma merkki keväästä. Raflaamon ravintoiloissa todellisen parsafanin ei tarvitse valita vanhojen klassikoiden ja ennakkoluulottomien uutuuksien väliltä, vaan voi valita molemmat!

Parsa palaa huhtikuun puolivälissä S-ryhmän ravintoloiden listoille. Vihreä satokausituote on odotettu herkku, joka taipuu perinteiseen ja kokeilevampaan muotoon.

Luota perinteiseen: Parsa Hollandaise

Parsa Hollandaise on klassikko, ja syystä. Tuoreen vihreän tai valkoisen parsan ympärille rakentuva annos perinteitä kunnioittavan herkuttelijan varma valinta. Napakaksi keitetty parsa on maukkaimmillaan keväällä, ja valkoviinistä, voista, keltuaisesta ja sitruunasta valmistettu kirpeä hollandaisekastike kruunaa makuelämyksen.

Parsa-annos on parhaimmillaan, kun kastikkeeseen on käytetty voimakasta mutta hivenen makeaa valkoviiniä. Perinteistä parsa-annosta pääsee nauttimaan esimerkiksi Frans & Les Femmes -ravintoloissa.

Ennakkoluuloton yhdistelmä: parsaburger ja parsamocktail

Vaikka perinteinen parsa-annos onkin klassikko, voi kevään suosikkiherkkua nauttia myös kokeilevammin. Yksi testaamisen arvoinen annos on Chico'sin parsaburgeri. Annoksessa vihreästä parsasta valmistettu parsa-vuohenjuustokreemi yhdistyy Roslundin jauhelihapihviin, rapeaksi paahdettuun ilmakuivattuun kinkkuun sekä makeaksi marinoituun punasipuliin. Herkullinen hampurilaissämpylä on peräisin Kanniston Leipomosta, ja kokonaisuus täydentyy paistetuilla tuoreilla parsoilla.

"Juomaksi annoksen kylkeen suosittelisin kevyttä, appelisiinivivahteista Brooklyn Naranjito -olutta. Sen keväinen maku sopii hyvin annoksen mietoon makumaailmaan", kertoo Chico's-ravintoloiden tuotevastaava Jani Vallineva.

Jos haluat ottaa kaiken irti satokauden ykkösherkusta, juomaksi sopii hyvin myös raikas parsamocktail – tuoreesta parsasta valmistettu alkoholiton drinkki. Parsapyreen, sokeriliemen ja tonic-veden maukas yhdistelmä saa parsan poreilemaan suussa.

"Kehitimme mocktailin, koska halusimme tuoda laadukkaat raaka-aineet myös juomapuolelle. Mocktail on parsa-aterian makuboosteri, joka nostaa sesonkituotteen uudelle tasolle", kommentoi mocktailin kehityksestä vastannut Anne-Maria Mikkonen.

Parsasesonki ravintoloissa huhtikuun puolivälistä toukokuun lopulle. Katso kaikki parsamenut: www.raflaamo.fi/fi/parsat