Katso, miltä Tallinnassa näyttää juuri nyt!

Tai lähetä rakkaillesi terveisiä Viru-kadulta, vanhankaupungin sydämestä! Original Sokos Hotel Virun katolla oleva live-kamera näyttää kuvaa Tallinnan vanhastakaupungista 24 tuntia vuorokaudessa.

Nyt voit katsella Tallinnaa lintuperspektiivistä. Viru-hotellin katolle asennettu web-kamera on sekä Viron ja sen pääkaupungin Tallinnan että muinaisen merisataman elektroninen käyntikortti. Kamera näyttää muinaista ranta-aluetta, joka osoittautui hyväksi sijainniksi niin kauppasatamalle kuin keskiaikaiselle kaupungille.

Tallinna on ollut asutettu yli 3500 vuotta. Ensimmäiset asukkaat kirjattiin kaupungissa kuitenkin vasta vuonna 1219. Tuolloin Tanskan kuningas Valdemar II valtasi taistelussa nykyisen Tallinnan alueella olevan Lindanisen linnoituksen. Vallatulle kaupungille annettiin nimeksi Taani linn eli Tanskan kaupunki eli Tallinna. Vuotta 1219 pidetäänkin Tallinnan perustamisvuonna. Linnoituksen etelä- ja länsipuolella asunut väestö muutti nykyisen vanhankaupungin alueelle ja keskiaikaisen kaupungin sydän oli  muodostunut.

Kuten virolainen sananlasku sanoo, on rakkaalla lapsella monta nimeä. Tallinnalla on ollut muun muassa seuraavat nimet: Lindanise, Kolõvan ja Kesoniemi. Skandinaavisisa saagoissa kaupunkia on kutsuttu nimillä Rafala tai Reval, joka tarkoittaa rantakalliota tai -jyrkännettä. Vuoteen 1920 asti kaupungin virallinen nimi oli Reval. Vasta, kun nuori itsenäinen Viro sai oman pääkaupungin, annettiin kaupungille virolainen nimi Tallinna.  Kaupunki kasvoi isoksi 1900-luvun puolivälissä, jolloin kaupungin väkiluku ylitti ensi kertaa 100 000 henkilöä.

Viime vuosikymmenellä hurjasti muuttunut Tallinna tarjoaa paljon kiinnostavaa katseltavaa ja koettavaa myös verkon välityksellä. Web-kameramme näyttää UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla olevan vanhankaupungin kattoja sekä Tallinnan päivttäisen sään ympäri vuorokauden.

Web-kameran kuvan Tallinn webcamille tarjoaa Elisa. Yhteys jaetaan EeNetin kautta ja projektista vastaa IT rotid sekä Beta Grupp. Taustaääni kuvassa on Villu Veskin Angel and Wellspring.