Joulunaika Turussa

Joulukaupunki Turku tarjoaa paljon tapahtumia joulunaikana. Joulun taian ja tunnelman löydät Turusta!

 

JOULUMARKKINAT

Vanhan Suurtorin joulumarkkinat

Perinteinen tunnelma, jouluiset tuoksut, sadut, tanssi, musiikki ja notkuvat myyntipöydät kutsuvat koko perheen viihtymään. Talven pimetessä joulun odotus alkaa Vanhan Suurtorin joulumarkkinoilta, joiden humussa tapaat joulupukin perheen, tontut, seikkailevat sirkushahmot sekä tiernapojat. Markkinoiden myyntikojuissa on tarjolla taidokkaasti tehtyjä käsitöitä ja perinteisiä jouluherkkuja. Joululahjatoiveet voi käydä kuiskaamassa pukinpajan tontuille, jotka kirjaavat ne kaikki pukin salaiseen kirjaan.

Pistäydy samalla myös jouluisissa konserteissa ja Museokeskuksen monipuolisissa näyttelyissä Raatihuoneella ja Brinkkalan talossa.

Vanhan Suurtorin joulumarkkinat ovat avoinna neljänä viikonloppuna ennen joulua 17.12. asti lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–17.

Lisää osoitteessa: http://suurtorinjoulumarkkinat.fi/

 

Kauppatorin joulutori

Kauppatorille loihditaan joulukuuksi tunnelmallinen hengähdyspaikka keskelle kaupungin vilinää. Pienet kauppiasmökit, ihanat maut ja tuoksut, laadukkaat tuotteet, jouluinen ohjelma sekä upeat valot takaavat kiireettömän ja iloisen tunnelman.

Turun Joulutori on avoinna 23.12. asti arkisin klo 12-19, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 12-16. Muu toritoiminta normaalisti ma-la klo 7 alkaen. Lisää osoitteessa: http:// http://turunjoulutori.fi/index.html

 

Joulun polku

Turun Tuomiokirkolta Humalistonkadulle ulottuva jouluinen teemakokonaisuus, joka koostuu tapahtumista, valaistuksista, kauniista näyteikkunoista ja tietenkin Kauppatorin Joulutorista. Lisää osoitteessa: http://joulunpolku.fi/index.html

 

Christmas Walk Turussa

Joulukuussa lauantaisin toteutettava kävelykierros vie kuulijat tutustumaan ihaniin satusiltoihin, Vanhaan Suurtoriin ja joulumarkkinoihin (kolmena ensimmäisenä kertana), Tuomiokirkkoon, joulunviettoon Turussa ja Suomessa ja viimeiseksi hiljentymään Pyhän Hengen kappeliin. Kierros toteutetaan suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi ja sen hinta on 10€/hlö.

Päivät: 2.12., 9.12., 16.12, 30.12., 6.1. klo 11:00 – 12:30. Liput ennakkoon Visit Turun verkkokauoasta tai matkailuneuvonnasta. Tilauksesta myös ryhmille. Lisää osoitteessa: http://www.visitturku.fi/christmas-walk