Joulun makuja Zetorin ryhmämenussa

Zetorin joulussa maistuvat suomalaiset maut. Katso videolta lisää ja tutustu myös reseptiin!
Lähestyvä joulu tuo uusia makuja myös ravintola Zetorin ruokalistalle. Yksi vaihtoehto illalliselle on ryhmämenu, jonka voi jakaa pienemmänkin seurueen kesken. Joulukuussa ryhmämenu koostuu tuttuun tapaan suomalaisista mauista, Zetorin takuuvarmaa tyyliä mukaillen.
 
Menun alkuruokana tarjoillaan vati, joka sisältää ruislastujen päältä tarjottua poromoussea puolukoiden ja metsäsienisalaatin kera. Sen lisäksi pääsee maistamaan myös savulohipiirakkaa ja mummonkurkkuja. Pääruoan asiakkaat pääsevät valitsemaan neljästä vaihtoehdosta. Yksi niistä on ylikypsä naudanrinta ja pitkään haudutettu possunposki valkosipulimuhennetun perunan ja pippurikastikkeen kera. Kalan ystävät herkuttelevat pariloidulla lohella, juuresperunapyreellä ja metsäsienikastikkeella.
 
Valittavana on myös pariloitua broileria, vuohenjuustoa, ohrasuurimorisottoa ja punaviinikastiketta. Kasvisvaihtoehtona on metsäsieniohratto mehustetulla punasipulilla. Joulumenun kanssa ravintola suosittelee nauttimaan argentiinalaista Finca Las Moras Organico Malbecilla -punaviiniä.
- Malbecilla on tunnetusti tuhtien liharuokien viini, mutta se sopii erinomaisesti myös kermaisten ruokien, esimerkiksi lohen kanssa nautittavaksi, Kulinaari-blogia kirjoittava Kimmo Ollila kertoo.
 
Menun päätteeksi pääsee herkuttelemaan joko Zetorin juustokakulla ja kaneli-omenahillokkeella tai suklaakakulla, joka tarjoillaan puolukkasiirapin ja valkosuklaamoussen kera.
 
Menun lähes kaikki annokset on saatavana myös gluteenittomana. Menun hinta S-Etukortilla on 37,5 euroa (ilman korttia 44 euroa). 
 
 
Resepti: Zetorin juustokakut
6-8 annosta
 
Keksimuru
200 g kaurakeksejä
30 g sulatettua voita
 
Juustokakkumassa
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
 
Omenahilloke
1 vaniljatanko
3 dl omenakuutiota
½ dl hillosokeria
 
Valmista ensin keksipohja. Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Sekoita. Valmista juustokakkumassa vatkaamalla kerma vaahdoksi, lisää muut ainekset. Sekoita hyvin. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa veitsellä siemenet ulos. Keitä omenakuutiota, hillosokeria ja vaniljaa noin 15 minuuttia. Voit lisätä joukkoon myös vaniljatangon. Jäähdytä omenahilloke hyvin ennen juustokakkujen kokoamista ja poista vaniljatanko. Kokoa juustokakut pieniin hillopurkkeihin tai laseihin. Laita lasin pohjalle keksimurua ja painele tasaiseksi. Lisää keksin päälle omenahilloketta ja sen päälle juustomassaa. Säilytä juustokakut kylmässä ennen tarjoilua.