Hotellilaisten elämää: Orastavan kesän juhlia ja auringon paahtamia lapsia

Kesäkuussa juhlitaan koulunsa päättäneitä, hemmotellaan henkilökuntaa ja tehdään juhannustaikoja.

Kesän vihreys on vallannut kaupungin. Tuomen tuoksu kantautuu puistoista ja patiot ovat levittäytyneet baarien ja kahviloiden aurinkoisille seinustoille.

Hotellilaiset valmistautuvat kesälomalaisten tuloon. Kesän kunniavieraat, auringon paahtamat lapset, viuhtovat pian hotellin pyöröovista tukka täynnä hiekkaa. Lasten leikkihuoneeseen on saatu uutukaisia pelejä ja kirjoja, ja Mölkky ja hulavanteet on kannettu respaan piknikkiläisiä varten.  Talonmies Vote on huoltanut hotellin jopo-pyörät kesäkuntoon, ja Nallikarin rantabulevardia ajellessa tuntee olevansa kuin ulkomailla <3 Kesäkuun ekana viikonloppuna juhlitaan koulunsa päättäneitä ja vastavalmistuneita. Myös opettajilla on ilo irti, kun perinteiset Karttakepin katkojaiset jatkuvat myöhään yöhön. Respalaiset käärivät hotellilahjakortteja lahjapakettiin, ja juhannusmorsiamille on varattu hääsviitteihin kuohuviiniä ja mansikoita. 

Hotellilaiset pääsevät yhteiselle Original -piknikille Ainolanpuistoon torstaina 6.6. Viltille levitellään kesäisiä herkkuja, ja matkaradiosta raikavat vanhat iskelmät. Coffarin Vera vetää joogatunnin alkuun, ja venyttelystä vetreytyneet jäsenet lämmitellään vielä saunalautan lauteilla. Värtöstä lähtevä Koivurannan Saunalautta on muuten huippu vinkki kesän kekkereihin, saunaseilorit kun pääsevät ihastelemaan komeaa Oulujokivartta saunan lauteilta. 

Juhannussauna lämpenee hotellilla juhannusaattona niin kaupunkilaisille kuin hotellivieraillekin. Anne kerroksilta saunottaa vieraita naisten saunavuorolla, ja perinteiset juhannustaiat löylytellään lauteilla myöhään iltaan. Kesän ekat festarit korkataan Kuusisaaressa 28.6., kun Rock in the City tuuttaa ilmoille tymäkän kattauksen Stratovariuksesta Pelle Miljoonaan.