HOK-Elannon yhteistyö Woltin ja Foodoran kanssa tuo lempiannoksen omaan ruokapöytään

Maistuisiko mehevä burgeri tai kotoisat lihapullat? Lähes kaikki HOK-Elannon ravintolat ovat ruokalähettipalveluiden saavutettavissa.
 
Artikkeli on julkaistu Yhteishyvässä 2/2021
 
 
teksti: Leena Lukkari / Yhteishyvä, kuvat: Pia Inberg / Yhteishyvä
 
Kun koronarajoitukset sulkivat ravintolat reilu vuosi sitten, ei HOK-Elannossa aikailtu, vaan yhteistyö Foodoran kanssa aloitettiin heti. Syksyllä mukaan tuli myös Wolt, jolla oli jo toimiva yhteistyö Fafa'sin kanssa. Nyt lähes kaikki HOK-Elannon ravintolat ovat ruokalähettipalveluiden saavutettavissa.
 
"Jos joku ravintola ei ole mukana, se tarkoittaa, että ruokalähettipalvelut eivät operoi sillä alueella", HOK-Elannon ryhmäpäällikkö Anne-Maria Salolahti kertoo.
 
Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla verkosto on todella kattava, ja myös Järvenpäässä ja Hyvinkäällä hyvä.
 
Etätyö muutti kotien ruokahuoltoa ja madalsi kynnystä tilata ruokaa kotiin.
 
"Palaute on ollut hyvin positiivista. Asiakkaat kehuvat tilaamisen helppoutta ja maukkaita annoksia", Salolahti kuvailee.
 
Ruokaa tilaavat kaikki ikäryhmät ja kaikenlaiset kokoonpanot: ystävykset, työporukat, perheet ja yhden hengen taloudet. Erityisesti ruokaa tilataan iltaisin ja viikonloppuisin tai huonolla säällä.
 
 
Tiitu Kuulas-Koivumäki, ravintolapäällikkö, Chico's Vuosaari:


"Burgerit on meidän juttumme. Niitä tilataan kaikkina viikonpäivinä. Suosituin annoksemme niin ravintolassa syötynä kuin kotiin tilattunakin on Chico's Bacon & Cheese Burger. Asiakkaat rakastavat tuhtia annosta, jossa on monia ihastuttavaa Chico's-majoneesia."

Jussi Kuuluvainen, keittiöpäällikkö, Happy Farmer:

"Ruokalähettipalveluja käyttäviä asiakkaita tulee koko ajan lisää. Suosituin tilattu annoksemme on Cape Malay -currya, paahdettua kanaa ja fenkolinsiemenillä maustettua porkkanaa. Valmistamme ruokaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaan, se kiinnostaa asiakkaitamme."

Sirpa Mäkelä, ravintolapäällikkö, Jyvänen Myllypuro:

"Eniten tilauksia tulee lounasaikaan ja viikonloppuisin. Uskon että meiltä haetaan kotiruokafiilistä. Suosituin annoksemme on lihapullat ja muusi kermakastikkeella. Meillä muusi tehdään alusta asti itse, ja sen täyteläisyyden salaisuus on aito voi. Liha on kotimaista. Joskus tilataan mukaan myös jälkiruoka."