Helmin suunnittelema Broileriherkku löytyy Rosson lasten listalta toukokuussa

Helmi Vuoti suunnitteli parhaan lasten annoksen

Rosson lasten annoskisan voiton vei 9-vuotias Helmi Vuoti annoksellaan "broileriherkku". Kesä-elokuussa 2015 järjestetyssä kilpailussa lapset saivat ehdottaa unelmiensa ruoka-annosta Rosson lasten listalle.

Voittajaksi valittu annos koostuu broilerinuggeteista, perunamuusista, kurkusta ja melonista ja se nostetaan Rosson toukokuussa ilmestyvälle uudelle lasten listalle. "Tähän annokseen oli koottu lasten suosikkiruokia, se sopii hyvin Rosson listalle ja oli kisatyössä kauniisti esitelty", sanoo Rosson ketjupäällikkö Merja Helistö.

Onnellinen voittaja perheineen noudetaan tulevana viikonloppuna limusiinikyydillä Seinäjoen Rossoon, jossa he nauttivat yhteisen illallisen Rosson lasten maskotin Onni Oravan kanssa.

"Jokavuotinen Rossoissa järjestettävä lasten annoskisa on aina yhtä suosittu. Meille se on tärkeä tapa kerätä tietoa lasten mieliruoista", Helistö kertoo.

Viimeisimmän annoskisan ehdotusten perusteella lasten ruokasuosikin ykköspaikkaa pitää yhä pizza. Hyvänä kakkosena tulivat pastaruoat. Kastike ei taida olla tulevaisuudessa niin isossa roolissa kuin nykyään. Lapset nauttivat mielellään kalan kanssa pinaattia, pizzan kanssa salaattia ja pastan kanssa kasviksia.

Rosson antipastopöytä on noussut lastenkin suosikiksi ja aikuisten annoksia valmistetaan lapsille pienemmässä koossa ja lapsiystävälliseen hintaan. Rossoissa syödään vuosittain yli 200 000 lasten annosta. Suosituin annos on Velhon eväs.

Lisätietoja:

Johanna Mäkinen, ravintolapäällikkö, Rosso Seinäjoki, puh. 010 764 7111, johanna.makinen@sok.fi

Merja Helistö, Rosso-ketjupäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus,
puh. 010 768 2851, merja.helisto@sok.fi