Harvinaista taidetta Kadriorgin Taidemuseossa Tallinnassa

Kuuluisan venäläisen merimaalarin Ivan Aivazovskin teoksia voi nyt ihailla Kadriorgin Taidemuseon harvinaisessa näyttelyssä Tallinnassa. Aivazovksi. Ihannetta etsimässä. -näyttelyn 39 teoksen joukossa on myös Viron taidemuseon kokoelmaan kuuluva maalaus Näkymä Vesuviukselle päivää ennen tulivuorenpurkausta, jota ei ole näytetty yleisölle vuoden 1886 jälkeen.

Kuuluisan venäläisen merimaalarin Ivan Aivazovskin (1817–1900) teoksia voi nyt ihailla Kadriorgin Taidemuseon harvinaisessa näyttelyssä Tallinnassa.

Aivazovksi. Ihannetta etsimässä. -näyttelyn 39 teoksen joukossa on myös Viron taidemuseon kokoelmaan kuuluva maalaus Näkymä Vesuviukselle päivää ennen tulivuorenpurkausta, jota ei ole näytetty yleisölle vuoden 1886 jälkeen. Ivan Aivazovskyn mestariteos on kuulunut museon kokoelmaan jo vuodesta 1988, mutta vaatinut mittavan konservoinnin. Nyt työ on saatu päätökseen ja näyttelyvieraat voivat nauttia tästä upeasta taideteoksesta.

Aivazovski. Ihannetta etsimässä. -näyttely Kadriorgin Taidemuseossa 8. heinäkuuta 2018 asti.

Varaa huone designhotelli Solo Sokos Hotel Estoriasta ja nauti samalla ainutlaatuisesta taide-elämyksestä!

Tiesitkö, että Kadriorg nimettiin tsaari Pietari Suuren rakastetun, palvelijattaresta tsaarittareksi nousseen Katariinan mukaan? Tsaari rakastui Kadriorgiin yhdellä monista Tallinnan vierailuistaan niin paljon, että päätti rakentaa paikalle kesäpalatsin. Entinen palatsi toimii tänä päivänä Kadriorgin Taidemuseona.

Lisätietoja: Kadriorg Art Museum

Ks. myös muita mukaansatempavia näyttelyitä Tallinnassa