Grillaa kuin keittiömestari

"Kun puhutaan grillaamisesta, puuhiiligrilli on se paras vaihtoehto", kertoo keittiömestari Joakim Kvarnström Turun Grill it! Marina -ravintolasta.

Grillaaminen on miehen intohimo ja grilli kuumeneekin keittiömestarilla myös vapaa-ajalla aina, kun siihen on mahdollisuus.

Joakim Kvarnström muistuttaa, että yksi tärkeimmistä grillausnikseistä on ottaa liha kylmästä huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Myös grilli tulee laittaa kuumenemaan hyvissä ajoin, jotta se on varmasti riittävän kuuma ruokaa valmistettaessa.

 

Näin grillaat mehukkaan entrecôte-pihvin Joakim Kvarnströmin ohjein:

  • Ota lihan huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Grillaa pihvit molemmin puolin. Kun lihan neste alkaa nousta pintaan, nosta pihvi grillistä pois.
  • Laita liha hetkeksi folion alle vetäytymään esimerkiksi uunivuokaan.
    Lihan vetäytyminen kypsennyksen jälkeen on yksi tärkeimmistä vaiheista, koska se saa nesteet pysymään lihan sisällä. Näin pihvistä tulee mehukas ja maukas.

 

Entrecôten kanssa Joakim Kvarnström tarjoaisi lämpimän varhaisperunasalaatin, grillattua vihreää parsaa sekä bearnaise-kastiketta. Pihvin seurana maistuu punaviini, mutta kuumana kesäpäivänä rasvaisen lihan kyytipoikana voi kokeilla myös IPA-olutta.

Kotigrillissä Joakim Kvarnströmillä paistuu usein kanaa, possua ja maissia, lasten suosikkeja. Jos isä saa itse päättää, grillissä valmistetaan naudan kuvetta, flank steakia, ja reilusti erilaisia kasviksia. Jos haluat tietää, miltä maistuu puuhiiligrillissä valmistettu naudan kuve, suuntaa ihmeessä johonkin Grill it! -ravintoloista