Green key ympäristöohjelma hotelli vastuullinen matkailu

Green Key -sertifikaatti jo 35 Sokos Hotellilla

S-ryhmän Green Key -sertifioitujen hotellien joukko kasvoi huhti- ja toukokuussa, kun omansa sai seitsemän uutta Sokos Hotellia. Tavoitteena on saada kaikki S-ryhmän hotellit mukaan Green Key -ympäristöohjelmaan vuoden 2017 loppuun mennessä.

Ensimmäiset S-ryhmän hotellit Green Key - sertifioitiin keväällä 2015. Kaikki Suomen kahdeksan Radisson Blu Hotellia sekä 35 Sokos Hotellia ketjun 50 yksiköstä ovat jo mukana ohjelmassa. Uusimmat Green Key -hotellit ovat Break Sokos Hotellit Koli ja Vuokatti sekä Original Sokos Hotellit Koljonvirta Iisalmella, Rikala Salossa, Alexandra Jyväskylässä ja City Börs sekä Hamburger Börs Turussa.

– Etenemme varmoin askelin kohti tavoitettamme. Haluamme ympäristöasioiden huomioinnista osan henkilöstön ja asiakkaiden arkea kaikissa hotelleissamme, konseptipäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.

Vastuullisuus tärkeä painopiste

S-ryhmän Paras paikka elää -vastuullisuusohjelma ja sen 100 vastuullisuustekoa näkyvät myös S-ryhmän hotelleissa. Green Key -sertifioinnit ovat vastuullisuustyön keskiössä. Merkin saanut hotelli on sitoutunut muun muassa henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

– Green Key ottaa monipuolisesti kantaa matkailualan vastuullisuuteen ja on enemmän kuin sertifikaatti seinällä. Konkreettisia tekoja ovat esimerkiksi jätteiden tarkka lajittelu, turhien valojen sammuttaminen, tulosteiden vähentäminen sekä paikallisten yhteistyökumppaneiden ja lähiruoan huomioiminen hankinnassa, Janina Nurmela kuvailee.

Sokos Hotels valittiin vuonna 2017 Suomen luotetuimmaksi ja vastuullisimmaksi hotellibrändiksi Sustainable Brand Index -tutkimuksessa, jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Huhtikuussa ja toukokuussa 2017 Green Key –sertifikaatin saaneet S-ryhmän hotellit:
Break Sokos Hotel Koli; Break Sokos Hotel Vuokatti; Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi; Original Sokos Hotel Rikala, Salo; Original Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä; Original Sokos Hotel City Börs, Turku; Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Turku.


Lisätietoja:
Konseptipäällikkö Janina Nurmela, Sokos Hotels, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus
puh. 010 76 82878, janina.nurmela@sok.fi

Green Key Sokos Hotelleissa: https://www.sokoshotels.fi/fi/tietoa-meista/vastuullisuus-sokos-hotelleissa/green-key