Päiväkoti Kamomillan väki tutustumassa Original Sokos Hotel Presidenttiin

Eskariryhmä tutustui ympäristöasioihin Presidentissä

Päiväkoti Kamomillan eskariryhmä kävi tutustumassa Original Sokos Hotel Presidentin toimintaan ja siihen, miten hotellissa panostetaan ympäristöasioihin. Katso tästä lisää!

Pienet ja isot ympäristöosaajat iloisessa yhteistyössä

Vihreä lippu -päiväkoti Kamomilla vieraili Green Key -hotelli Presidentissä

Aktiivista ja näkyvää ympäristötyötä tekevä Original Sokos Hotel Presidentti sai Green Key -ympäristösertifikaatin vuonna 2015. Hotellipäällikkö Juha Sundqvist ja palvelupäällikkö Malin Lindfors halusivat käynnistää yhteistyön ympäristötietoisen päiväkodin kanssa ja päättivät lähestyä Vihreä lippu -päiväkoti Kamomillaa vierailukutsulla.

Kamomilla sai ensimmäisen Vihreän lippunsa jo vuonna 2004. Päiväkodissa on toteutettu vuosien aikana jo yli kymmenen kestävää kehitystä edistävää Vihreä lippu -­projektia. Ympäristöyhteistyön käynnistäminen päiväkotilasten kanssa oli luonteva valinta ja osaaktiivista ympäristöviestintää.


YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN HOTELLI

– Halusimme toivottaa nämä ympäristötietoisen luontopäiväkodin lapset tervetulleiksi tutustumaan ympäristöystävälliseen hotelliin, kertoo Juha Sundqvist.
– Vierailun aikana kerromme, miten me täällä hotellissa teemme töitä ja pidämme hyvää huolta ympäristöstä. Tarjoamme myös lapsille kierroksen Luonnontieteellisessä museossa.


Vihreä lippu -­päiväkodin väki ilahtui saadessaan yllättävän kutsun.
– Olimme todella innoissamme, kertoo lastentarhanopettaja Jenni Sirainen.

– Oli todella mielenkiintoista nähdä, miten ympäristöystävällinen hotelli toimii. Itse odotan ympäristöystävälliseltä hotellilta, että kierrätys on kunnossa eikä hotellissa tuhlata esimerkiksi paperia. Nämä asiat Green Key -­hotelleissa ovatkin
aina kunnossa, sillä hotellit sitoutuvat tiukkoihin kaksitoista osa-­aluetta käsittäviin ympäristökriteereihin. Niin ikään Vihreä lippu-­ohjelmassa mukana olevat päiväkodit, koulut ja vapaa-­ajan toimijat sitoutuvat toimimaan yhteisten ympäristömyönteisten arvojen pohjalta.


PIENISTÄ KASVAA TULEVAISUUDEN AMMATTILAISIA

Hotellikierros alkoi tutustumisella hienoon Presidentti-­sviittiin. Hetkeksi unohdettiin ympäristöasiat, kun tärkein kysymys pulpahti esille:

– Onko Sauli Niinistö ollut täällä?
Kuusivuotiaat Mai ja Olivia ovat mukana Kamomillan Vihreä lippu -­raadissa. Tytöt kertoivat, että Kamomillassa on myös oma ympäristömaskotti, Pipsa-­pöllö. Pipsa opastaa lapsia kestäviin toimintatapoihin, kuten tarpeettomien valojen sammutteluun niin päiväkodin tiloissa kuin kotioloissakin. Keittiössä lapset tapasivat keittiömestari Teemu Vehniäisen. Hän kannusti lapsia nauttimaan ruoasta, tekemään ruokaa ja kyselemään paljon. On tärkeää tietää, mitä ruoka sisältää, mistä raaka-­aineista sitä tehdään ja mistä nämä aineet tulevat.


Eskarilaisten joukossa oli monta innokasta tulevaa kokkia ja leipuria. Näistä lapsista kasvaa tulevaisuuden ammattilaisia, joille ympäristöasiat ovat luontevasti arjessa mukana. Vierailun lopuksi maistui herkullinen hernekeitto ja pannukakut. Vielä ennen lähtöä Malin Lindfors jakoi lapsille muistoksi puuhakirjat ja Onni Orava -­heijastimet. Hotellin väki nautti lasten vierailusta ja alkoi jo suunnitella yhteistyön jatkamista.

 

Artikkeli on luettavissa Ympäristökasvatus -lehdestä 1/2016