Ennätysluvuilla Virun merkkivuoteen Viru 45 45-vuotispäivä Tallinna matkailu Viro legendaarinen hotelli

Ennätysluvuilla Virun merkkivuoteen

Avattiinpa kerran hotelli. Vuosi oli 1972. Tämän vuoden toukokuussa siitä on kulunut jo 45 vuotta, hotellin jokainen päivä on ollut uniikki ja jokainen vierailija ainutlaatuinen!

Viime vuonna Original Sokos Hotel Virussa ja sen sisarhotelli Solo Sokos Hotel Estoriassa majoitettiin lähes neljännesmiljoona vierasta. Kun otetaan huomioon ravintoloiden, konferenssitilojen, yökerhon ja museoiden kävijät, isännöitiin vuoden aikana yli puoli miljoonaa ihmistä. Vertailun vuoksi koko Virossa majoittui marraskuussa 216 000 henkeä ja vuoden aikana noin 2 miljoonaa. Yhden vuoden aikana Tallinnan Sokos Hotellit majoittivat siis noin kymmenesosan kaikista Virossa käyneistä ihmisistä.

Original Sokos Hotel Virun suosio perustuu sen loistavan sijainnin lisäksi hotellin pitkiin perinteisiin ja kykyyn uudistua jatkuvasti.

"On hieno tunne, että kovasta kilpailusta huolimatta Viru-hotelli on ollut koko historiansa ajan yksi Viron suosituimmista hotelleista. Lähes 20 000 kävijän lisäys toissa vuodesta todistaa, että olemme onnistuneet hotellin uudistamisessa", kertoo Sokos Hotels Tallinnan toimitusjohtaja Anu Soosaar. "Vuonna 2017 meillä on useita syitä juhlia, sillä on Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, Viru täyttää 45 vuotta ja Viro valmistautuu juhlimaan omaa satavuotispäiväänsä."

Tänä vuonna Viru-hotelli kertookin satavuotiaan Suomen mielenkiintoisimmat tarinat vieraille ja kaupunkilaisille. Suomen tarinoita esitellään hotellihuoneissa, käytävissä sekä online-kanavillamme. Vuoden aikana kootaan kirja, jossa tunnetut suomalaiset jakavat omia Tallinna-suosituksiaan. Näillä teoilla Viru on osaltaan tukemassa historiallista Suomi-Viro -siltaa.

Teemme yhteistyötä Suomen suurlähetystön ja Suomen instituutin kanssa, joiden tuottamia tarinoita voi löytää myös Virun uudistetuista huoneista.

Helmikuu on historiallinen; silloin saa ensiesityksensä Viru-hotellissa alkava ja päättyvä virolainen elokuva "Sangarid" (Sankarit). Merineitsissä puolestaan juhlitaan Viron tasavallan tulevaa 100-vuotispäivää esittämällä täysille saleille Starlight Cabaret'n kabareeiltoja Forever Young.

Toukokuun alussa on Virun juhlavuoden kohokohta. Silloin odotamme kylään sekä kutsuvieraita että kaupunkilaisia.