DJ Pasi suosittelee Tallinnassa raitiovaunumatkaa Kopliin

DJ Pasin voit tavata torstaista lauantaihin Original Sokos Hotel Virun Valuuttabaarissa.

Pasi Rantanen on Tallinnan ainoa suomalainen karaoke-DJ. Hänet voit tavata torstaista lauantaihin Original Sokos Hotel Virun Valuuttabaarissa, karaokehittien ääreltä. "Kun aloittelin karaokeuraani vuonna 1992, oli ohjelmistossa noin 40 laulua. Nyt niitä on jo yli 6500, joista puolet suomalaisia", Pasi kertoo. Pitkään Tallinnassa asuneena on dj:llä monta suosikkikohdetta, mutta ykkösvinkki on ratikkamatka Koplin kaupunginosaan.

Koplin entisessä työläiskaupunginosassa voi vielä nähdä jäänteitä sen entisestä ankeasta teollisuusmenneisyydestä. Alue on kuitenkin muuntumassa nopeasti yhdeksi Tallinnan trendikkäimmistä kaupunginosista. Kopliin rakennetaan nyt paljon uutta. Raitiovaunumatkan varrelle osuvat niin Telliskiven ja Kalamajan alueet kuin tusinan verran uniikkeja ja kiinnostavia ravintoloita ja kahviloita. Hyppää siis välillä kahvi- tai ruokatauolle ja jatka sitten matkaa. Raitiovaunut 1 ja 2 pysähtyvät hotellin edessä.

Pasin muut suositukset:

Rocca al Maressa shoppaillaan ja ihastellaan eläimiä. Jos tarvitset uusia kenkiä, ykköspaikka on Viron toiseksi suurin ostoskeskus Rocca al Mare. Ostoskeskusta vastapäätä sijaitsee Tallinnan eläintarha, ja vieressä jäähalli sekä Saku Suurhall. Lähistöltä löytyy vielä ulkoilmamuseo, joten alue tarjoaa jokaiselle jotakin.

Vain 8 km päässä Viru-hotellilta sijaitseva Piritan ranta-alue on todella kaunis. Täältä löytyy mm. matkustajasatama klubeineen, Tallinnan TV-torni sekä erilaisia ostos- ja urheilumahdollisuuksia. Piritan hiekkarannat ovat upeat – niitä ei kannata jättää väliin, varsinkaan kesällä.

Pasi suosittelee tietysti myös hotellin omaa kohdetta. Valuuttabaarin karaokessa juhlitaan ensin satavuotiasta Suomea ja sitten satavuotiasta Viroa.

Maestromme suosittelee esimerkiksi näitä kappaleita juhlien kunniaksi:

  • Olen suomalainen, Kari Tapio
  • Katson sineen taivaan, Katri-Helena
  • Eesti on My Mind, Juice Leskinen

Karaokeillat Valuuttabaarissa to-la alkaen klo 21!

Hurraa Suomi! Hurraa Viro!  Nähdään ensi viikonloppuna Valuuttabaarissa!

Linkit:

Pasin haastattelu The Baltic Guide -lehdessä

Visittallinn.ee

Julkinen liikenne ja liput

Rocca al Mare ostoskeskus

Tallinnan eläintarha

Viron Ulkoilmamuseo

Jäähalli

Saku Suurhall

Pirita

TV-torni