Coffee House ystävyyttä tukemassa

Ystävyyteen kannustaminen on myös yksinäisyyden vastustamista.

Coffee House -kahvilat tukevat SPR:n Nuori nuorelle -ystävätoimintaa.

Kahvilaketjussa on syksyn aikana vietetty 20-vuotisjuhlaa. Osana merkkivuotta kahviloissa on ollut esillä valokuvaaja Nita Veran ystävyyssuhteista kertova näyttely. Näyttelykauden jälkeen valokuvateokset huutokaupattiin. Huutokaupan tuotto ohjattiin lyhentämättömänä Punaisen Ristin ystävätoimintaan ja sen Nuori nuorelle -toimintaan.

Nuori nuorelle -toiminnassa koulutettu vapaaehtoinen toimii kaverina ystävää tarvitsevalle nuorelle. Toiminnassa mukana olevat nuoret ovat iältään 18-29-vuotiaita. Ystäväparit voivat harrastaa yhdessä, käydä vaikka elokuvissa tai eri tapahtumissa yhteisten kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Coffee Housen lahjoittamalla summalla tullaan hankkimaan esimerkiksi elokuvalippuja ja erilaisia lahjakortteja ystäväpareille ympäri maata. SPR:n nuorille suunnattua ystävyystoimintaa on tarjolla pääkaupunkiseudun lisäksi esimerkiksi Joensuussa, Kouvolassa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

"Ystävyyden teema on luonteva asia nostaa esiin ketjun juhlavuonna. Ystävyyden tukeminen SPR:n toiminnan kautta on yksi keino vastustaa yksinäisyyttä", sanoo Coffee Housen ketjupäällikkö Minna Vainio.

Valokuvanäyttely ja siihen liittyvä huutokauppa on osa Coffee Housen vastuullisuustyöskentelyä. "Vastuullisuuteen kuuluu myös se, ettei ketään jätetä yksin. Siksi haluamme auttaa juhlavuonna yksinäisiä nuoria ja valitsimme hyväntekeväisyyshuutokaupan kohteeksi SPR:n Nuori nuorelle -ystävätoiminnan", Vainio kertaa.