Coffee House huutokauppa

Coffee House huutokauppaa nuorten hyväksi

Coffee House juhlistaa 20-vuotista taivaltaan huutokauppaamalla taidevalokuvia SPR:n nuorten ystävätoiminnan hyväksi.
Lokakuun aikana kaikissa Coffee House -ketjun kahviloissa on esillä ystävyyttä juhlistava valokuvanäyttely. Ystävyyssuhteista kertovat kuvat ja tarinat on toteuttanut valokuvataiteilija Nita Vera. Originaaliteokset on vedostettu akryylilevylle koossa 60x40 cm (vaakakuvat) tai 40x60 cm (pystykuvat). 
 
Valokuvien huutokauppaan voi osallistua koko lokakuun ajan Coffee Housen Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/coffeehousefi/ Suurimman huudon saanut voi lunastaa voiton itselleen 1.11. alkaen.
 
Valokuvien huutokaupasta saatava tuotto lahjoitetaan yksinäisten auttamiseksi SPR:n Nuori nuorelle -ystävätoimintaan.

9 KUVAA, 9 TARINAA YSTÄVYYDESTÄ

 
 
ANNASTIINA JA ROOSA 19v. | Rovaniemi
 
Roosan ja Annastiina tutustuivat toisiinsa jo vauvoina, sillä heidän vanhempansa olivat ystävyksiä. Mimmit ovat siis tunteneet toisensa koko ikänsä. Pikkutyttöinä he viettivätkin paljon aikaa kahdestaan. Nykyään he saattavat olla pitkiäkin aikoja erillään, mutta jälleennäkeminen tuntuu aina siltä, kuin toinen ei olisi koskaan ollutkaan poissa. Ja vaikka he eivät enää ehtisi ihan kaikkia salaisuuksia jakaa, tietävät molemmat, että ystävyys on ja pysyy. Ei mikään ihme: Ovathan naiset ystävyksiä jo toisessa polvessa.
 
 
 
 
SANNI 22v. ja IDA 21v. | Turku
 
Sanni ja Ida tapasivat seitsemän vuotta sitten pelatessaan samassa joukkueessa koripalloa. Sen jälkeen he ovat olleet yhtä tiimiä, vaikka ovat välillä asuneet jopa eri mantereilla. Välimatkoista huolimatta yhteydenpito on aina säilynyt tiiviinä. Ennemminkin maantieteelliset etäisyydet ja erilaiset vastoinkäymiset ovat vain lujittaneet ystävyssuhdetta. Yhteispeli siis toimii ja hauskaa on. Välillä jopa niin hauskaa, että nauraessa meinaa tulla pissat housuun.
 
 
 
 
ROOSA ja MATILDA 25v. | Helsinki
 
Roosa ja Matilda ovat tunteet toisensa kymmenen vuotta. Jo heti ensi tapaamisesta he tunsivat olevansa yhdessä kuin kotonaan – he katsovat maailmaa tavalla, jonka vain he ymmärtävät. Tämä on tullut todistettua monet kerrat, kun naiset ovat matkustelleet ja tukeneet toisiaan sydänsuruissa. Eri maissa asuminenkaan ei ole heidän ystävyyttään heilauttanut, päinvastoin. Aina ja yhä edelleen he nauravat samoille jutuille ja keksivät mitä älyttömämpiä tempauksia. Tunteellisina ja rehellisinä persoonina he uskaltavat myös ottaa välillä yhteen. Ja niinhän sitä pitääkin, silloin kun ollaan kuin paita ja peppu.
 
 
 
 
OONA 20v. ja IIRIS 21v. | Vantaa
 
Oona ja Iiris tapasivat lukiossa. He ystävystyivät toden teolla, kun he eräänä päivänä päätyivät koulun päätteeksi kesäjäätelölle. Keskustelujen aikana he ymmärsivät, kuinka samanlaisia he olivatkaan. Tänäkin päivänä naiset tukevat toisiaan niin tilanteissa kuin tilanteissa, hyvän ystävän vaatimalla suorasukaisen rehellisellä otteella. Lukemattomia ovat ne kerrat, kun he ovat yhdessä nauraneet, itkeneet ja tarvittaessa potkineet toisiaan takapuolille. Jätskistä on tullut heidän jokakesäinen perinne ja kriisitilanteiden selviytymiskeino. Onhan elämänä niin paljon makeampaa, kun sen voi jakaa hyvän ystävän kanssa.
 
 
 
 
NEA 20v. ja MINNA 19v. | Kuopio
 
Minna ja Nea tapasivat ammattiopistossa, jossa molemmat olivat aloittamassa valokuvausopintoja. Ensikohtaaminen tapahtui opiston ruokalassa, jossa Minna kannusti karkailevien lihapullien kanssa taistelevaa Neaa. Lihapullista alkunsa saanut vauhdikas ystävyys on vuosien aikana saanut muistokirjaansa upeita kokemuksia ympäri maailman, Pariisia ja Italian vuoristoa myöten. Se on jopa voittanut suhdekriisin, kun yksi ja sama mies osoitti kiinnostusta molempia naisia kohtaan. Tänä päivänä ystävykset ymmärtävätkin toisiaan jo pelkästä katseesta. Ja vaikka he välimatkan takia eivät välillä pääsisikään toisiaan näkemään, on toinen silti aina elämässä läsnä, ainakin henkisesti.
 
 
 
 
KIA 24v. ja JOHANNA 25v. | Helsinki
 
Kia ja Johanna olivat olleet kavereita jo pidemmän aikaa, mutta vasta asuttuaan kämppiksinä he ystävystyivät toden teolla. Molemmista tuntui siltä, kuin olisi löytänyt kauan kadoksissa olleen siskon. Ystävyksiä yhdistää samankaltainen maailmankatsomus ja tietynlainen herkkyys – sekä tietysti myös huumori. Vaihto-opiskeluiden ja reppureissujen myötä välimatkat ovat olleet ajoittain pitkiä, mutta jälleennäkemiset sitäkin ihanampia. Yhdessä vietetyt teehetket ovat arjen luksusta, jolloin parannetaan yhdessä maailmaa. Kian ja Johannan ystävyydessä parasta on tunne siitä, että tuli mitä tuli, niin ystävyys kantaa.
 
 
 
 
FANNY 21v. ja JENNY 20v. | Helsinki
 
Fanny ja Jenny ovat molemmat syntymäkuuroja. Heidän ensikohtaaminen tapahtui jo kolmevuotiaina kuuroille tarkoitetulla vertaistukileirillä. Siitä lähtien mimmit ovat olleet erottamattomat ystävykset. Yhdessä he ovat eläneet läpi vaikeita aikoja ja eläintilanteita, toisiansa vuoroin tukien. Kuurouden, kuulokojeen ja viittomakielen lisäksi ystävyksiä yhdistää moni muukin asia, kuten huumori, kaveripiiri ja pian myös yhteinen asunto. Ja mikä tärkeintä, yhdessä he kokevat olevansa kuin yksi sielu.
 
 
 
 
ANNI, SONJA, ISABEL 21v. | Helsinki
 
Anni ja Sonja ovat pitäneet yhtä jo neljävuotiaista lähtien. Yhteinen mielikuvitusmaailma oli jo ensi tapaamisesta niin vahva, että he karkasivat muilta lapsilta aidan yli kahdestaan leikkimaan. Ystävyksien mielikuvitusmaailma täydentyi, kun ala-asteella siihen liittyi Isabel. Tänä päivänä triolla on takanaan jo 16 vuotta ystävyyttä, lukuisia yhteisiä mielikuvitusretkiä ja ihania tapahtumia. Mitä kaikkea onkaan vielä edessä, jää nähtäväksi. Jotain hauskaa aivan varmasti.
 
 
 
 
NOUR 23 v. , PINJA 22 v. ja ANNI 25 v. | Helsinki
 
Nour, Pinja ja Anni tapasivat yhteisen sydämenasian tiimoilta, turvapaikanhakijoiden auttamiseksi järjestetyssä tukimielenosoituksessa. Jo kohdattuaan pari kertaa oli selvää että kolmikon kesken vallitsee mahtava yhteys. Trion ystävyyttä varjosti alkuun, ettei ollut varmaa saako Nour jäädä Suomeen. Kolmikko nauttii toistensa seurasta, jossa parasta on rehellisyys, avoimuus ja halu oppia toisilta. Heillä saattaa olla koko yön kestäviä keskusteluja, jotka päättyvät halauksiin kesäaamuun heräilevässä Helsingissä. Ystävyksiä myös yhdistää rakkaus taiteeseen, hyvään ruokaan ja ruokottomiin vitseihin.