Chef Lassen vinkeillä valmistat täydellisen italialaisen pizzan

Aidon italialaisen pizzan salaisuus on rapea pohja, raikas tomaattikastike ja sopiva määrä täytteitä. Chef Lassen vinkeillä onnistut tekemään herkullisen italialaisen pizzan omassa kotiuunissasi.

Ciao! Olen Chef Lasse ja toimin keittiömestarina ravintola Papa Albertissa. Italialainen ruokakulttuuri on ollut lapsuudestani saakka iso osa elämääni ja suuri intohimoni. Oppini italialaisesta keittöstä olen saanut muun muassa italialaisesta pikkukylästä Astista, läheltä Torinoa, jossa olin oppipoikana paikallisessa Trattoriassa. Tärkein oivallukseni italialaisesta ruokakulttuurista oli, että yksinkertaiset ja laadukkaat raaka-aineet ovat perusta hyvälle ruualle. Ripaus intohimoa ja rakkautta ovat kuitenkin se kaikista tärkein mauste.

Näillä vinkeillä syntyy helposti aito italialainen pizza

Pizzataikina 2-3hengelle

  • 500 g hienoa vehnäjauhoa (jos saatavilla on erittäin hienoja 00-jauhoja niin suosittelen käyttämään niitä)
  • 7 g  kuivahiivaa
  • 3,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 10 g hienoa merisuolaa
  • 10 g oliiviöljyä
  1. Aloita pizzataikinan valmistaminen sekoittamalla suola 0,5 dl:aan vettä
  2. Sekoita kuivahiiva sekä jauhot keskenään ja lisää 3 dl kädenlämpöistä vettä.
  3. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella. Jos käytöt konetta, vaivaa hiljaisella nopeudella n.10min.
  4. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista kunnesi vesi on imeytynyt taikinaan.
  5. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista kunnes öljy on imeytynyt.
  6. Vaivaa lopuksi taikinaa maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää eikä tartu käsiin. Käsin vaivaamisella suosittelen, että teet sen pöydällä reippain ottein.
  7. Kohota taikinaa noin tunti

Tomaattikastike

Raikkaan ja maistuvan tomaattikastikkeen valmistat nopeasti samalla, kun odotat taikinan kohoamista.

  • 2 TLK kuorittuja tomaatteja
  • 20 g hienoa merisuolaa
  • 20 g oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Tuoretta basilikaa
  1. Kaada tomaatit suureen astiaan. Lisää merisuola ja oliiviöljy, murskaa sauvasekoittimella.
  2. Jos haluat voimakkaamman valkosipulin maun voit lisätä sen tässä vaiheessa ja murskata sen sekoittimella. Muuten halkaise valkosipuli ja lisää se kastikkeeseen, leikkaa joukkoon reilu kourallinen basilikan lehtiä, sekoita.
  3. Anna maustua jääkaapissa 2-3h tai voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä.

Valmistusohje

  1. Kauli taikina
  2. Levitä tomaattikastike
  3. Lisää tomaattikastikkeen päälle juusto ja sen jälkeen täytteet.. 2-3 täytettä on hyvä määrä, jotta maut pysyvät selkeinä.
  4. Paista pizzat rapeaksi noin 300 asteessa pizzakiveä käyttäen rapeaksi. Uunista riippuen paistoaika on noin 5 minuuttia.

 

Nautinnollisia pizzahetkiä!

Terveisin Chef Lasse