Chef Lassen vinkeillä valmistat herkullisen pastan

Chef Lassen vinkeillä onnistut tekemään klassisen pastan Italian lämpimältä rannikolta.

Ciao! Olen Chef Lasse ja toimin keittiömestarina ravintola Papa Albertissa. Italialainen ruokakulttuuri on ollut lapsuudestani saakka iso osa elämääni ja suuri intohimoni. Oppini italialaisesta keittöstä olen saanut muun muassa italialaisesta pikkukylästä Astista, läheltä Torinoa, jossa olin oppipoikana paikallisessa Trattoriassa. Tärkein oivallukseni italialaisesta ruokakulttuurista oli, että yksinkertaiset ja laadukkaat raaka-aineet ovat perusta hyvälle ruualle. Ripaus intohimoa ja rakkautta ovat kuitenkin se kaikista tärkein mauste.

Pastaresepti

Tähän klassiseen reseptiin törmää Italian rannikolla usein, yleensä se tehdään hietasimpukoista tai sinisimpukoista, mutta tässä voit käyttää oman maun mukaan vaikka scampeja tai katkaravun pyrstöjä.

Jos  käytät simpukoita, muista pestä ja puhdistaa simpukat. Heitä pois rikkinäiset ja auenneet. Keitä ja valuta.

Pastan keittäminen

  • 500g Linguine pastaa
  • 5L vettä
  • 50g merisuolaa tai niin että välimeri maistuu

Keitä, maista ja poista kun on al dente.

Pastakastike

  • 1 dl Extra virgine oliiviöljyä
  • valkosipulin kynsi
  • chiliä
  • sitruunaa
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • lehtipersiljaa
  • minttua
  • suolaa / pippuria

Öljyä pannuun, freesaa valkosipuli ja chili, lisää pannuun simpukat tai ravut tai molemmat.

Lisää valkoviini, kiehauta.

Lisää keitetty pasta, purista joukkoon sitruunamehua.

Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja minttu.

Mausta ja anna makujen sekoittua muutama minuutti.

 

Mangia che ti fa bene!

Terveisin Chef Lasse