Chef Lassen Uunisoppa lämmittää kylmänä talvipäivänä

Maukkaita ja kevyitä talviruokia ovat keitot. Arjen kiireessä keitto on nopea ja helppo valmistaa.

Chef Lasse tässä moro! Kylmien talvipäivien lomassa on mukava nauttia jotain lämmintä ja kevyttä. Tällä kertaa valmistetaan maukas Uunisoppa, joka syntyy punajuurista ja kasviksista.

Uunisoppa

Raaka-aineet:

  • Salottisipuli 1 kpl
  • Valkosipuli 1 kpl
  • Rosmariinia 50g
  • Rakuunaa 50g
  • Timjamia 50g
  • Oliiviöljyä 0.5 dl
  • Punajuuria 2kg
  • Kanalientä tai kasvislientä 6dl
  • Suolaa
  • Punajuurimehua 6dl
  • Punaviinietikkaa 1rkl
  • Voita 100g
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Oliiviöljyä 2rkl

Ohje:

  1. Aloita paahtamalla punajuuret, sekä kasvikset
  2. Kuori sipulit ja lohko salottisipuli
  3. Levitä sipulit, pilkotut yrtit ja punajuuret kuorineen uunipellille
  4. Lisää öljy ja kanalimi/kasvisliemi ja mausta suolalla
  5. Paahda uunissa foliolla peitettynä 175 asteessa n.1h tai kunnes ovat täysin kypsiä
  6. Kuori ja paloittele ja siivilöi kaikki liemi talteen
  7. Laita kaikki keiton ainekset kattilaan , kiehauta ja soseuta tehosekoittimella
  8. Siivilöi ja tarkasta maku, mausta suolalla ja pippurilla

 

Maittavaa ruokahetkeä!

Terveisin Chef Lasse