Break Sokos Hotel Bomba Bomba Nurmes Kestävä matkailu Sustainable Travel STF

Break Sokos Hotel Bomballe kansainvälinen kestävän matkailun tunnus

Break Sokos Hotel Bomba on saanut Sustainable Travel Finland -tunnuksen osoituksena kestävän matkailun eteen tekemästään työstä.

Merkin saaneet matkailuyritykset täyttävät Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi yrityksen taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden.

 

"Olemme todella ylpeitä saamastamme tunnustuksesta. Kestävä ja vastuullinen matkailu on suomalaisessa kulttuuriperintökohteessa sijaitsevalle hotellille itsestään selvä tapa toimia. Haluamme vaalia niin meidän kaikkien yhteistä ympäristöä kuin upeaa karjalaista kansallisaarrettamme huolella, jotta voimme tarjota laadukkaita matkailuelämyksiä myös tuleville sukupolville", hotellinjohtaja Sanna Tenhunen toteaa.

 

"Perehdyimme koko henkilökunnan voimin Visit Finlandin vastuullisuusohjelman sisältöön ja täytimme nopealla aikataululla kriteeristön kaikki kohdat. Tämä on hyvää jatkoa vuosia sitten saamallemme Green Key -tunnukselle, joka myönnetään ympäristöasioiden eteen tehdystä pitkäjänteisestä työstä."

 

Sustainable Travel Finland -merkki auttaa erityisesti kansainvälisiä matkailijoita heidän hotelli- ja matkakohdevalinnoissaan. "Haluamme olla Visit Finlandin matkassa mukana markkinoimassa kestäviä matkailuelämyksiä ulkomaisille vierailijoille", Tenhunen kertoo.

 

Esimerkkejä Break Sokos Hotel Bomban vastuullisuusteoista:

  • karjalaisen kulttuurin edistäminen
  • hotellin kuluttama sähkö on 100% uusiutuvaa energiaa
  • hotellihuoneissa on vettä säästävät suihkut ja hanat
  • valaistuksessa käytetään vain led-lamppuja
  • harmaan jäteveden lämmön talteenotto

 

Break Sokos Hotel Bombaa operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, joka kehittää nyt matkailupalveluitaan vahvasti. Bomban uuden järvenrantahotellin rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2021. Kulttuurihistoriallisesti merkittävästä Bomban talosta osuuskauppa on luomassa karjalalaisuuden taloa, jossa toimii aktiivisesti mm. paikallinen Suojärven Pitäjäseura.

 

Sustainable Travel Finland-merkin ja sitä tukevan kehittämisohjelman tavoitteena on edistää kestävää matkailua Suomessa, viestiä yhtenäisemmin Suomesta kestävän matkailun maana ja helpottaa matkailijoiden valintoja.

 

Sokos Hotellit on valittu jo useana vuonna peräkkäin Suomen luotetuimmaksi, vastuullisimmaksi ja arvostetuimmaksi hotelliketjuksi. Lue lisää Sokos Hotellien ympäristötyöstä ja vastuullisuudesta:
https://www.sokoshotels.fi/fi/tietoa-meista/vastuullisuus-sokos-hotelleissa

 

Lisätietoja Sustainable Travel Finland-ohjelmasta: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/vastuullisuus/sustainable-travel-finland/