Bravurian maalaiskanaa risoton ja aiolin kera

Bravurian maalaiskanaa risoton ja aiolin kera

Murea maalaiskananrinta kääritään prosciuttoon ja tarjoillaan tomaattirisoton ja aiolin kera. Kokeile tätä Bravurian reseptiä kotikeittiössä ja hurmaa vieraasi.
Murea maalaiskananrinta kääritään prosciuttoon ja tarjoillaan tomaattirisoton ja aiolin kera. Kokeile tätä Bravurian reseptiä kotikeittiössä ja hurmaa vieraasi.
 
Grillattua prosciuttoon käärittyä maalaiskananrintaa ja kirsikkatomaattirisottoa
 
Aioli
3 dl majoneesia
2 valkosipulinkynttä
 
Risotto
½ sipuli pieneksi kuutioituna
3 dl arborio risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
6-7 dl kanalientä
1 dl kirsikkatomaatteja
1 dl babypinaattia
1 ½ dl parmesanraastetta
50 g voita (kylmä)
 
Kananrinta
1 maalaiskananrinta (n. 170g)
2 siivua prosciuttokinkkua
suolaa
mustapippuria
 
Valmista aioli. Porataa ainekset sileäksi ja laita pursotinpussiin maustumaan.
 
Valmista risotto. Freesaa sipuli läpikuultavaksi oliiviöljyssä, lisää risottoriisi ja paahda pari minuuttia. Lisää valkoviini, jonka jälkeen vähän kerrallaan lisätään kanalientä kunnes riisi on sopivan kypsää. Lisää kirsikkatomaatit ja pinaatit, sekoita, lisää lopuksi vielä parmesanraaste ja kylmä voi. Sekoita pehmeästi kunnes kermainen risotto on valmis. Lisää vielä halutessasi päälle parmesanraastetta.
 
Mausta rintafilee suolalla ja pippurilla, kääri prosciutolla ja laita aukinainen puoli alas suin uunipellille.
 
Laita rintafilee 175 asteiseen uuniin ja kypsennä paistomittarilla 68 asteeseen, jonka jälkeen ota vielä väriä pannulla. Näin kypsyys on täydellinen ja pinnassa on hyvä väri.
 
Pursota valmiin annoksen ympärille pursotinpussista aiolia haluamasi määrä pieniä nokareita. Buon appetito!