Taidemenu Belge

Belgen taidemenu yhdistää meren ja modernit muodot

Ateneum-Taidemenu on saanut nyt inspiraationsa Alvar Aallon moderneista muodoista. Belgessä menu tekee läpileikkauksen taiteilijan elämään.
Ateneum-Taidemenu on Ateneumin taidemuseon ja HOK-Elannon ravintoloiden tarjoama maku- ja kulttuurielämys. Kesän ja alkusyksyn ajan tarjolla oleva menu vie herkuttelijat Alvar Aallon elämään ja muotoihin, joista ravintoloiden keittiömestarit ovat luoneet omat uniikit menukokonaisuutensa.
 
Ravintola Belgessä taidemenu vie ruokailijan merelle. Alkuruokavaihtoehtoja ovat rapealla pekonilla varustettu herkkutattikeitto tai vihersimpukat limellä ja yrteillä maustetussa kastikkeessa. Pääruoaksi voi valita merimiehen vaimon tapaan valmistettuja sinisimpukoita, jotka tarjoillaan Belgen perunoiden ja dijonsinappimajoneesin kera. Lihan ystävät puolestaan valitsevat belgialaisen bistroklassikon: flaamilaisen lihapadan. Luostarioluessa kypsytetty pata tarjoillaan myös perunoiden kera.
 
Belgessä tarjoillaan makuja mereltä
 
Ennen menun suunnittelua keittiömestarit pääsivät tutustumaan Ateneumin Alvar Aalto – taide ja moderni muoto -näyttelyyn. Niiden pohjalta he suunnittelivat kukin oman taidemenunsa.
 Näyttelyssä esille nousivat sanat ranskalaisuus, merihenkisyys ja Suomen luonto, jotka olivat kaikki tärkeitä elementtejä Alvar Aallolle. Ne toimivat inspiraationa menulle, jossa näkyvät esimeriksi tatit, simpukat sekä Ranska, joka liittyi vahvasti Alvar Aallon uraan. Toki annoksien piti olla myös Belgen brändin mukaisia, keittiömestari Niina Hyttinen kertoo.
 
Menu ei sisällä jälkiruokaa, mutta sen voi halutessaan tilata erikseen. Belgessä suositusjälkiruokana on suklaakakkua pistaasijäätelön ja marjojen kera.
 
Ruoan jälkeen kierros Ateneumissa
 
Alvar Aallon töistä inspiraationsa saanut taidemenu on saatavilla 24. syyskuuta asti. Belgen lisäksi menua tarjoillaan myös Casa Largossa, Raffaellossa, La Famiglia Helsingissä, Kaarnassa sekä Salvessa. Menu sisältää yhden alku- sekä pääruoan ja se maksaa S-Etukortilla 35 euroa (normaalihinta 38 euroa). Hinta sisältää myös pääsylipun Ateneumin taidemuseoon. Lue lisää taidemenusta ja ravintoloiden tarjonnasta tästä>>