Break Sokos Hotel Levi Santeri Kiiveri Maailman Cup

Alppihiihtäjä Santeri Kiiverin vinkit Leville

Jos alppihiihtäjä Santeri Kiiveri olisi hiihtoturisti, hän suuntaisi Leville.

Jos alppihiihtäjä Santeri Kiiveri olisi hiihtoturisti, hän suuntaisi Leville. Täällä hän tykkää erityisesti alppikylämäisestä tunnelmasta.

"Jo vuosia päiväni Levillä ovat olleet kovaa työtä. Aamulla lähdetään rinteeseen treenaamaan. Pitkän rinnepäivän jälkeen menen suoraan majoituspaikkaan tankkaamaan ja lepäämään", para-alppihiihtäjä kertoo. Levin alue rinteineen on Santerille tuttu paikka jo junnuajoilta sekä perheen kanssa vietetyiltä hiihtolomilta. Vaikka nuori urheilija valmistautuu juuri nyt maaliskuisiin talviparalympialaisiin Pyeongchangissa, muistelee hän mielellään treenikauden ulkopuolelle mahtuneita vapaalaskureissuja ja Levin lomia.

"Tykkään erityisesti Levin alppikylämäisestä tunnelmasta. Alue, josta löytyy niin ravintolat, hotellit kuin kaupat, ja josta pääsee suoraan hisseille, huokuu jonkinlaista keskieurooppalaista tunnelmaa. Kyläkokonaisuus on aidosti mietitty ja suunniteltu. On siisti fiilis, kun kävelee kylällä tummenevassa illassa, ja kaikki hienot valot loistaa ympärillä."

"Ja kylällä on yksi ihan älyttömän hyvä ravintola, josta saa poronkäristystä!", Santeri jatkaa. Ravintolan nimi on Ämmilä, ja juuri sieltä saattaakin tämän nuoren miehen usein bongata poronkäristystä nauttimassa. Ruoka on hänen ehdoton lempparinsa.

Alppihiihtokausi Levin maailman cupin yhteydessä on juuri alkamassa. Mitä mieltä Santeri on Levin rinteistä? "Maailman cupin rinne kiinnostavaa kaikkia. Kyllä sinne voi mielestäni mennä laskemaan, jos taidot suinkin riittävät. Rinne on aidosti haastava. Se on jyrkkä jopa minun mielestäni. Rinteeseen on saatu vaikeuskerrointa kumpujen avulla, ja se kiehtoo minua. Siis jos pompuista tykkää. Mutta Levillä on paljon erilaisia rinteitä, aloittelijoille löytyy Eturinteistä paljon helppoa laskettavaa. Levillä onkin Suomen mittapuussa erittäin monipuolinen rinnevalikoima."

Mikä on unohtumattominta Levillä?

"Kun on hyvällä kelillä noussut gondolihissillä yläasemalle, näkee ne kaikki siistit maisemat tosi hyvin. Se on näkymä, joka koskettaa kokeneimmankin alppinistin herkkää puolta."