Blinien päälle sopii suolainen ja makea

10 x blinit: Poimi uudet ideat

Mäti, sipuli ja smetana kuuluvat klassisesti rapeiden blinien päälle. Kokeile rohkeasti myös muita lempimakujasi.
Talvikauden sesonkiherkut, rapeiksi paistetut blinit kuuluvat venäläisen keittiön vanhimpiin ja tunnetuimpiin ruokalajeihin. Venäjällä blinit on perinteisesti paistettu suuriksi ohuiksi letuiksi, kun taas Suomessa blinit tunnetaan pieninä ja paksuina, amerikkalaisia pannukakkuja muistuttavina herkkuina. Venäjällä niitä kutsutaankin oladeiksi, jonka taikina on paksumpaa ja muistuttaa löysää pullataikinaa. Blinit sekoitellaan yleensä vehnä- ja tattarijauhoista ja tarjoillaan mädin, silputun sipulin ja smetanan kera.
 
Makeaa ja suolaista mielialan mukaan
 
Blinit ovat mitä monikäyttöisin juhlaruoka. Ne ovat kevyitä ja erinomaista sormisyötävää vaikka juhliin, kun paistat blinit suupalan kokoisiksi pannukakuiksi. Venäjällä blinejä tarjoillaankin usein juuri cocktailjuhlissa.
 
Blinien salaisuus piilee niiden monipuolisuudessa: voit päällystää nämä pienet pannukakut lähes millä tahansa. Blinejä ei myöskään tarvitse tarjoilla kuumana, joten voit tehdä pohjan ja päälliset etukäteen ja yhdistää kun olet valmis tarjoilemaan herkut vieraillesi.
 
Kokeile näitä täytteitä
 
- savustettua lohta ohueksi viipaloituna, päälle nokare ranskankermaa ja tuoretta tilliä
- basilikapestoa, puolikas minitomaatti ja tuore basilikanlehti
- tomaattichutneyta sekä ohut siivu parmesaania tai muuta kovaa juustoa
- hienostunut ja venäläinen: tarjoile kaviaarin kera
- hienonnettua avokadoa ja lusikallinen salsaa
- klassinen makea blini: mansikoita ja kermavaahtoa (vaihda blinitaikinan suola sokeriin)
- nutellaa ja mansikka- tai banaanisiivuja
- vuohenjuustoa ja marinoituja punajuuria
- merenelävien ystäville: ruskistettuja kampasimpukoita ja ruohosipulia
 
Monipuolista vai mitä? Anna mielikuvituksesi lentää ja täytä blinisi melkein millä tahansa lempiruoallasi. Jos haluat päästä helpommalla, astu valmiiseen pöytään ja valitse ravintoloiden ammattilaisten pyöräyttämät blinit. Tutustu ravintoloidemme menuihin»