Riistan valmistus on kuningaslaji – tutustu!

Riista on arvokas raaka-aine, josta syntyy meheviä ja mureita makuelämyksiä. Ravintoloissamme käytämme niin riimausta, paistamista kuin sous vide -kypsennystäkin.

Riimaus

Prosessi, jossa lihaa hierotaan kuivalla mausteseoksella, joka voi sisältää erilaisia yrttejä, mausteita ja suolaa. Tämän jälkeen liha jätetään usein lepäämään jääkaappiin, jolloin mausteet imeytyvät sen pintaan ja osittain myös lihan sisälle. Riimauksella pyritään antamaan lihalle syvempi maku.

Sous vide

Menetelmä, jossa ruoka kypsennetään ilmatiiviissä pussissa vesihauteessa tarkassa lämpötilassa. Menetelmää käytetään yleisesti pitkää kypsytystä vaativien ruhonosien kypsentämiseen tai herkkien, varovaista ja lyhyempää kypsennystä vaativien raaka-aineiden kanssa. Sous vide -menetelmällä raaka-aine säilyttää oman kosteuden ja mehukkuuden paremmin kuin perinteisillä menetelmillä. Kypsennetty riista voidaan lopuksi ruskistaa pannulla tai grillissä ennen tarjoilua, jotta pinta saa paahtuneen maun ja kauniin värin.

Riistan paistaminen

Suosittu ja perinteinen tapa valmistaa lihaa, ja se sopii erityisen hyvin pienemmille paloille, kuten pihveille tai fileille. Ennen paistamista riista maustetaan ja annetaan tarvittaessa marinoitua. Paistamiseen voi käyttää paistinpannua tai uunia. Tärkeää on saada paistin pinta kauniin ruskeaksi ja samalla säilyttää riistan mehevyys. Paistoajan pituus riippuu lihan koosta ja halutusta kypsyydestä.

Oikein valmistettuna riista on ruokaelämys, joka yhdistää taitavan kokkauksen, laadukkaat raaka-aineet ja syksyn sadon herkullisimmat antimet.

Tutustu riistamenuihin ››

Riistaviikot 19.9.–12.11.

Varaa pöytä ja tule nauttimaan!

Katso menut

Näissä ravintoloissa

Ravintolaketjut

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Fafa's
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
Jyvänen
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
Papà Giovanni
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Siipiyhtiö
Spaghetteria
Trattoria
VENN

SOK Matkailu- & ravitsemiskaupan ketjuohjaus

Käyntiosoite:

Fleminginkatu 34 00510 Helsinki

Postiosoite:

PL 1 00088 S-RYHMÄ

Y-tunnus:

0116323-1

Myyntipalvelu, pääkaupunkiseutu

0300 870 020 (arkisin klo 8.00-18.00)

51 snt/min + pvm/mpm

Myyntipalveluiden yhteystiedot, koko Suomi

SOK:n puhelinvaihde

010 76 8011 (arkisin klo 8.00-17.00)

0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min

Palaute


Yksittäisten ravintoloiden palautelinkit ovat ravintolan omilla sivuilla