Vehnäolutviikot 10.–30.4.2017

10.4.2017 maanantai - 30.4.2017 sunnuntai
Vehnäoluet sopivat mainiosti keväiseen vuodenaikaan! Tutustu tuotteisiin ja tule nautiskelemaan hedelmäisillä ja raikkailla juotavilla

Vehnäolutviikot ilahduttavat laadukkaalla valikoimallaan. Tarjolla on monia kiinnostavia vehnäoluita niin kotimaisilta kuin ulkomaisilta tuottajilta. Joukkoon mahtuu todellisia klassikoita ja uusia luomuksia. 

HANATUOTTEET

Plank Hefeweizen 5,2 % 0,4 l, 7,90 €
Michael Plank ,Saksa. Oluttyyppi: hefeweiss                         

Saksalainen punertavan värinen, suodattamaton vehnäolut, jonka raikkaassa maussa vallitsevat runsas hedelmäisyys ja herkullinen toffeinen makeus. Pehmeää makua piristävät miedot sitruksen aromit sekä ripaus mausteisuutta, tehden tästä perinteikkäästä vehnäoluesta erittäin virkistävän nautiskelujuoman                  

Vadelmavene 5,0 % 0,4 l,  8,50 €
Plevna, Suomi. Oluttyyppi: maustettu vehnäolut                 

Aavistuksen makeaksi mäskätty saksalaistyylinen vehnäolut, joka on maustettu aidoilla vadelmilla. Vehnäoluelle tyypillinen neilikkaisuus ja banaanimaisuus yhdistyvät upeasti vadelmien kanssa tehden oluesta helposti juotavan nautinnon.

Vitus 7,7 % 0,4 l, 8,50 €

Weihenstephaner, Saksa. Oluttyyppi: weizen bock             

Maailman vanhimman panimon vahvin olut, vaalea vehnäbock. Runsas ja hedelmäinen, erittäin helposti juotava, täydellinen kevätkauden hanavehnä. Erittäin harvoin tarjolla hanasta.                

Ritteguts Gose 4,7 %0,4 l,  8,90 €

Ritteguts, Saksa. Oluttyyppi: gose                 

Ritteguts Gose on Leipzigin alueen perinneolut. Vehnä, ohra, korianterin siemen ja suola antavat tälle hapanoluelle oman luonteensa.

PULLOTUOTTEET

Kronenbourg 1664 Blanc 4,5 % 0,33 l, 7,90 €
Kronenbourg, Ranska.Oluttyyppi: vehnä    

Maailman neljänneksi juoduin vehnäolut. Helposti juotava ja hedelmäisen raikas. 

Poppels Wheat IPA Organic  6,8 % 0,33 l, 9,90 €
Poppels bryggeri, Ruotsi. Oluttyyppi: vehnä-IPA                  

Mausteinen, hieman aromaattinen humala maku vivahtaa valkoiseen leipään, sitruunakaramelliin ja ananakseen ja yrtteihin.

Mein Kristall   5,3 % 0,5 l, 11,50 €                      
Scneider Weisse, Saksa. Oluttyyppi: kristall 

Kuuluisan Schneider-panimon suodatettu ja kirkas vehnäolut. Huikean raikas ja hedelmäinen, loistavasti kesään sopiva!      

Olutpaja Nykyaika 5,6 % 0,5 l, 11,50 €
Olutpaja, Suomi. Oluttyyppi: vehnäale      

San Diego-tyylinen, uuden aallon vehnäale. Kattilahumaloinnin maun tuo Amarillo-humalalajike. Kuivahumaloinnin raikkauden takeena on Citra.

Plank Dunkler Weizenbock   7,8 % 0,5 l, 11,50 €
Michael Plank , Saksa. Oluttyyppi: dunkel bock    

Saksalainen, vahva, tumma vehnäolut, jonka täyteläisessä maussa on raikkaan vehnäisyyden ohella myös runsaasti tummaa maltaisuutta. Kermaisen pehmeässä maussa on makeaa hedelmäisyyttä, aavistus leipäisyyttä sekä kevyttä paahteisuutta. Hyvin maukas ja miellyttävän aromikas kokonaisuus.        

Pinta Viva la Wita! 5,7 % 0,5 l, 12,50 € 
PINTA, Puola. Oluttyyppi: imperial wit          

Arvostetun puolalaisen Pinta-pienpanimon imperial witbier, jonka maustamiseen on käytetty korianteria ja appelsiininkuorta. Vaalea ja eksoottisen hedelmäinen vehnäolut, jossa on selkeää mausteisuutta, kirpeää sitruksisuutta, pehmeää makeutta ja napakan humaloinnin tuomaa katkeruutta.