Niskavuoren Heta Rovaniemen Teatterissa

Niskavuoren Heta Rovaniemen Teatterissa

Rovaniemen Teatterin Tieva-näyttämölle nousee ensimmäistä kertaa rakastettu klassikkodraama Niskavuoren Heta.

Heta on vauraan ja mahtavan Niskavuoren vanhin tytär, joka on aina pitänyt sukunsa maineesta kiinni. Karu pettymys rakkaudessa murtaa kaiken ja häpeä vie Hetan naimisiin talon entisen rengin, Akustin kanssa. Kyläläisten katseet ja puheet ajavat Hetan päättäväisesti rakentamaan rengin rähjäisestä kotipaikasta tilan, jolle ei löydy kilpailijaa ja jonka pihalla Heta voi ylpeänä seistä. Samalla Heta rakentaa tunteilleen muurin, jota kenenkään on mahdotonta ylittää. Edes Akustin loputon lämpö ja ymmärrys eivät saa hänen hyistä sydäntään sulamaan.

Hella Wuolijoen parhaana pidetty teos on koskettava kuvaus ihmisistä, jotka taistelevat itsekkyyden ja rakkauden ristiriidassa. Heta on suomalaisen näytelmäkirjallisuuden ikoninen naishahmo, jonka julmuus kasvaa huvittaviinkin mittasuhteisiin. Voiko omaan vahvuuteensa sokaistua? Ja onko lopulta kaikkein vaikeinta antaa anteeksi itselleen? Viime vuosisadan alkupuolelle sijoittuva tarina näyttää, kuinka vähän me lopulta olemme muuttuneet.

Esityksen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen, jolle tämä on jo kolmas Niskavuori-ohjaus. Visuaalisuudesta vastaavat ensimmäistä kertaa Rovaniemellä vierailevat Aalto-yliopison esittävien taiteiden lavastuksen professori Liisa Ikonen sekä mm. Göteborgin oopperassa, Kansallisoopperassa ja Tampereen Työväen Teatterissa työskennellyt pukusuunnittelija Marjaana Mutanen. Hetana ja Akustina loistavat teatterin omat Kyllli Köngäs ja Kari Koivukangas.

 

Voimassa 27.10. - 17.12.2021 esityspäivinä
Esityspäivät löydät TÄÄLTÄ

Original Sokos Hotel Vaakuna, Rovaniemi

Teatteripaketti 121 € / vrk / 1 hengen standard -luokan huoneessa.
Teatteripaketti 147 € / vrk / 2 hengen standard -luokan huoneessa.

Hintaan sisältyy:

  • majoitus 
  • aamiainen
  • asiakassauna
  • teatterilippu

Lisätietoja ja varaukset:
Teatteripaketin varaukset suoraan hotellista, puh 020 1234 695 tai
sähköpostilla reception.vaakunarovaniemi@sok.fi
Suomesta soittaessa puhelun hinta 020-alkuiseen numeroon: 8,35snt/puh + 16,69 snt/min.

Hinta on vapaa-ajan hinta S-ryhmän omistajille. Paketteja on rajoitettu määrä.

 

73.50 EUR/hlö/vrk/ 2 hh Asiakasomistajalogo