cafe Stella, green key, vastuullisuus, korona, ravintola,

Asiakkaiden ja ympäristön parhaaksi

Poikkeuksellinen kevät ravisteli matkailu- ja ravitsemusalaa. Osuuskauppa Suur-Savon toiminnassa vastuullisuus näkyy käytännön tekoina asiakkaiden ja ympäristön hyväksi.
Ravintoloiden tilapäisen sulun aikana haluttiin taata ravintolaruuan saatavuus kaikille. Nyt Prisman valmisruokahyllyssä on valinnan varaa jokaiselle. Ympäristövastuullisuudessa saavutettiin hieno merkkipaalu Cafe Stellan esimerkillä. Taustalla tapahtuu jatkuvaa kehitystyötä meidän kaikkien
parhaaksi.
 
VASTUULLISESTI ASIAKKAITA AJATELLEN
Tee vihreä teko ja poikkea kahville Mikkelin kauppakeskus Stellassa sijaitsevaan Cafe Stellaan! Suomessa on tällä hetkellä kaksi kansainvälisellä
Green Key -ympäristömerkillä varustettua kahvila-ravintolaa, Cafe Stella on toinen näistä.
 
Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, ravintolapäällikkö Anni Salomaa?
– Koko tuotantoketjumme ja toimintamme on ympäristöystävällistä. Valikoimistamme löytyy aina lähileipomojen tuotteita, luomua ja vegaanisia  vaihtoehtoja. Meillä voi herkutella hyvillä mielin! Cafe Stellan ympäristövastuuasiat olivat luonnostaan jo hyvällä tolalla. Sertifikaattia varten tarkennettiin
esimerkiksi veden virtaamaa. Suurin sallittu määrä on kahdeksan litraa minuutissa.
– Ympäristömerkin kriteerit ovat arkipäivää kahvilamme toiminnassa. Henkilökunnalle kierrätys on itsestäänselvyys ja lähi- sekä luomutuotteita 
on valikoimissamme ollut aina.
 
Green Key on kansainvälinen matkailu- ja ravitsemusalan ympäristömerkki, johon matkailijat ovat saattaneet törmätä esimerkiksi Kreikassa.
– Sertifioitu kohde on turvallisesti ympäristöystävällinen ja täyttää tietyt yhtenäiset laatustandardit, joita raportoidaan vuosittain, ohjelmajohtaja & toimitusjohtaja Marketta Viljasaari GoGista eli Suomen Green Key -ohjelmasta kertoo.
– Päätöksen sertifikaatista tekee asiantuntijoista koostuva puolueeton raati. Kiinnostus vastuulliseen matkailuun on kasvanut vauhdilla. Tällä 
hetkellä Suomessa on jo yli sata vastuullista Green Key -vaihtoehtoa. – Osuuskauppa Suur-Savon hotelleilla – Original Sokos Hotel
Vaakunalla Mikkelissä ja Seurahuoneella Savonlinnassa – on ollut jo vuosia Green Key tunnukset.
Cafe Stella on ensimmäinen kivijalkakahvila, joka sai tämän merkin, Suur-Savon matkailu- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi kertoo
– Tavoitteenamme on, että ensi kesään mennessä kaikilla ravintoloillamme on tämä ympäristömerkki.
 
TUTTUJEN RAVINTOLOIDEN MAKUELÄMYKSIÄ KOTONA
Mikkelin Rosson keittiöpäällikkö Jussi Kaarna mietti keväällä, miten suljetut ravintolat voisivat palvella asiakkaita mahdollisimman kattavasti. Tuli ajatus viedä annokset sinne, missä ihmiset liikkuvat.
– Kauppareissun yhteydessä annokset ovat kätevästi tarjolla, eikä tarvitse erikseen tilata ja noutaa. Annokset loihtii sama kokki kuin paikanpäällä tilatessa. Vaihtoehdot ovat tuttuja asiakkaiden suosikkeja, tismalleen samoja, kuin mitä ravintolan listaltakin löytyy.
 
Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen Prismoista löytyykin nyt jokaiseen makuun ravintolaherkkuja. Valittavissa on Rosson, Gastropub
Einon, Frans & Michellen, Ravintola Majakan, Perlina di Castellon, Ukko Bistro & Delin sekä ABC asemien annoksia.– Laadukasta ravintolakokin  juuri sinulle tekemää ruokaa!