20.2. - 28.2.2017

Roomalainen pizza

Rosson roomalaiset pizzat vievät maistajansa makumatkalle pizzan kotimaahan ja sen upeaan pääkaupunkiin. Pala aitoa Italiaa keskellä kotoista Suomea on varmasti parasta, mitä pizzalta voi toivoa. Vaan miten tämä roomalainen herkku valmistetaan ja kuinka nopeasti?

30 sek – pizzapohja on muodossaan

Roomalaisen pizzan taikina on valmistettu etukäteen, joten se on valmiina työstettäväksi heti kun kokki ryhtyy hommiin. Taitava pizzakokki pyöräyttää tavallista pizzataikinaa löysemmästä taikinasta roomalaiselle pizzalle tyypillisen suorakaiteenmuotoisen pohjan noin puolessa minuutissa.

1 min – täytteet check!

Roomalaiseen pizzaan ei laiteta kaikkia täytteitä kerralla. Esimerkiksi Pollo Rustica -pizzaan laitetaan ensin vain tomaattikastike, juusto ja broilerinfileet. Loput täytteet asetellaan pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen.

7 min – uunista ulos

Uunin lämpötilasta ja uunista riippuen pizzaa paistetaan noin kuudesta kahdeksaan minuuttiin. Puu-uunissa pizzaa täytyy käännellä paistamisen aikana, sillä uunin takana oleva tuli ei lämmitä uunia tasaisesti. Puu-uunissa on kuitenkin oma, ihana tunnelmansa…

7 min 30 sek ­– valmista nautittavaksi!

Viimeisen silauksen roomalaiselle pizzalle antavat täytteet, jotka asetellaan uunikuuman pizzan päälle. Tällä kerralla esimerkkinä toiminut Pollo Rustica saa täytteekseen vielä Gorgonzola-juustoa ja melonia sekä kauniin vihreän yrttihunnun. Puiselta tarjoilualustalta nautittava pizza on valmis herkuteltavaksi. Prego!