Frans & Rosalie on rennon ranskalainen bistro aivan Kotkan keskustassa upean Sibelius-puiston vierssä. Frans & Rosalie -bistrossa yhdistyy rakkaus hyvään ruokaan, viiniin ja ihmisiin. Meillä ruoasta ja seurasta nautitaankin hymy huulilla ja ilman kiirettä. Ranskalainen keittiö ja kupliva elämänilo luovat Frans & Rosalie -bistrossa ainutlaatuisen ja lämpimän tunnelman,

jollaista ei muualta löydy! Toivotamme sinut avosylin tervetulleeksi nauttimaan yhdessäolosta, hyvästä fiiliksestä ja tietysti unohtumattomista mauista.

Frans & Rosalie -bistro tarjoaa Nizzan tori -lounasta arkisin 11-14.

 

Bon appétit!

Asiakastyytyväisyys

4,0

Ruoka (4,0)
Palvelu (3,9)
Tunnelma (4,0)
Lapset (3,9)

Asiakkaamme suosittelevat

Päivitetty 15.09.2020 Pyrimme kehittymään jatkuvasti. Siksi kysymme asiakkailtamme miten onnistuimme. Tutkimuksen tuottaa meille Taloustutkimus. Tutkimus perustuu viimeisen 3 kuukauden aikana kerättyyn asiakaspalautteeseen. Alla satunnainen otos kommenteista.
“Kamalassa kaatosateessa pyrähdimme sisään lauantai-iltana 19.00-20.00välillä, saimme heti pöydän, tarjoilija yst. tuli heti kysymään, mitä toivomme. Maksun saimme tehdä heti, sillä meillä oli kiire elokuviin. Kaikki sujui kuin unelma. Huom! Tulimme Kotkasn Helsingistä, päivä sujui muutenkin upeastl Kotkan mähtävyyksiin tutustuen.”
“Viihtyisä paikka, hyvää ruokaa. Hintataso kylläkin korkeampi kuin muissa Kotkan ravintoloissa.”
“Hyvä palvelu, ruoka ok. Pöytiin ohjaus oli sekava ja huonosti hoidettu.”
“Miellyttävä kokemus - yllätti”
“Miellyttävä palvelu,hyvä ruoka.”
“Palvelu on ystävällistä ja sujuvaa. Tarjoilija myös huomioi meidät hienosti, kun tarjosi rauhallisempaa pöytää saapuessamme ravintolaan. Ruoka oli oikein maistuvaa ja kuha-annos myös visuaalisesti kaunis ja värikäs. Pihvi-annoksen ulkoasu ei ollut erityisen houkutteleva väsähtäneen sivusalaatin kera, mutta maultaan silti hyvä.”
“Jäi hyvä, perusvarma mielikuva. Jos ei ole tiedossa ravintolaa, johon on pakko päästä niin voisin suositella tätä ravintolaa”
“Annos, jonka tilasin oli kaunis ,esteettinen ja erittäin hyvän makuinen.”
“Kaikki toimii.”
“Viihtyisä paikka ja ruoka maittavaa!”
“Olimme ensimmäistä kertaa käymässä Kotkassa ja tämän ravintolassa käynnin perusteella voin mielihyvin suositella tätä ravintolaa tuttaville,”
“katso edelliset vastaukset”
“Itse otin lounaan, joka oli ehkä paras ravintolalounas ikinä. Hinta /laatusuhde enemmän kuin kohdallaan. Vaimoni otti alacartelistalta grillipihvin kypsänä. Pöytään tuli pihvi mediun miinus. Lisäksi se oli niin sitkeä, ettei hän syönyt sitä. Minä ahneuksissani söin mutta leuat väsyivät. Yksi seurueestamme otti kasvisruokaa. Se oli kuulemma raakaa. Yhteenvetona tämän kokemuksen perusteella hyvä lounaspaikka mutta alacarten kaksin ja jopa kolminkertaiset hinnat lounashintaan nähden ei houkuta jatkossa niitä kokeilemaan.”
“Hinta- laatusuhde kohdillaan”
“Homma yksinkertaisesti toimi tosi hyvin ja vaivattomasti. Ruoka oli maukasta ja etenkin kasvisten runsas määrä annoksissa oli positiivinen juttu.”
“Kaikki sujui hyvin,joustavasti. Pääasia:ruoka-oli hyvää.”
“Ystävällinen palvelu, hyvä ruoka”
“Mukava tunnelma, hyvä ruoka ja juoma, mitä muuta sitä tarvii kuin hyvän seuran.”
“Sarppa on super <3”
“Miksi minä olisin suosittelija?”
“Maistelumenu hyvä idea ja erittäin maistuva”
“Ei tarvitse perusteluja, täysi 10. Aina mukava käydä!”
“Siisti ja hyvä ruoka ja hyvä palvelu.Huom erittäin maistuva ruoka.”
“Mielyttävä paikka lounastaa”
“Palvelu ja ruoka oli hyvää.”
“Kotkan ravintoloista käymme useimmin F&R ravintolassa. Kuukaudessa käymme noin 4-6 kertaa 'ulkona' syömässä. Kotkassa ravintolavaihtoehdot ovat vähissä. Viime kerralla kesti puoli tuntia ennen kuin saimme tilauksemme, vaikka ravintolassa oli vähän asiakkaita iltapäivällä lounasajan jälkeen. Meiltä käytiin kyllä kysymässä maistuuko ruoka. Useimmin tarjoilijan pikaisesti tekemä kysymys tuntuu kiusalliselta ja jopa turhalta, sillä mitä siinä voi vastata kun suu on täynnä ruokaa. Tulee vain vaikutelma, ettei vastaus edes kiinnosta. Kysymys on tarjoilijalle pakkopullaa. Joskus vuosia sitten ravintolassa oli pienet kyselykupongit. Kun otti kupongin ja kynän käteen niin palvelu parani hetkessä. Ravintolan suositteluarvosanaksi annoin 8, sillä kaikesta huolimatta F&R on Kotkan ravintoloista kärkipäässä. Rossoakin kaipaa, rouhevaa tavallista paikkaa. F&R ravintolasta ei tiedä haluaako se olla ns hyvä ravintola vai Rosson tapainen jokamiehen ravintola. Joskus tarjoilijat harppoa tömistelevät kuin ruokalassa. Ja sitten toisaalta ruokalista pyrkii olemaan spagettia ja lihapullia fiinimpi. Ehkä ketjuravintolan on vaikea löytää sitä omaa tapaa.”
“Miellyttävä kokemus”
“Meillä on vanhan Luxemburgissa asuvan ystäväni kanssa perinteenä käydä syömässä kerran vuodessa ko. paikassa. Perinne jatkunut varmaan 10 vuotta, paikan nimi vain vaihtunut. :)”
“Vähän huono vaikutelma jäi, kun halusimme syödä ulkona ja tarjoilija sanoi, että tulee pyyhkinään pöydän, mutta ei sitten tullutkaan. Näin korona-aikana toivoisi hygieniasta huolehdittavan ravintolassa perusteellisesti.”
“Paras ruokapaikka; hyvä hinta-laatusuhde Kotkassa”
“Käyn 1 - 3 kertaa vuodessa syömässä Fransmannissa, nykyisn Frans & Rosaliessa, kun haluan syödä hyvin ja käyttää siihen varsin paljon rahaa. Olen saanut henkilökunnalta aina tosi hyvän palvelun ja ruoat ovat olleet herkulliset. Helppo suositella! Kiitos!”
“Hyvä ravintola, erittäin hyvä hinta-/laatusuhde. Viinilistalta puuttuu ei-kuiva kuohuva täysin.”
“Ruoka oli todella hyvää ja maistoin itselleni uusia makuja salaatteina”
“Ruoka oli sinänsä maistuvaa. Kantarelli keitto oli melko valjusti maustettua, yrttejä sekä suolaa oli saanut olla enemmän ja koristeena ollut hento timjamin oli hukkunut keittoon, joten ei ehkä paras koriste siihen. Pippuripihvi oli hyvin paistettu (medium -), mutta kastike oli jälleen melko vaisusti maustettu, sekä annokseen kuulunut lime-selleri (muistaakseni) oli täysin turhake annoksessa. Perunat oli ok, maultaan ja rakenteeltaan. Jälkkäri brulee oli maistuva ja lakkahillo myös. Viinejä tarjoilija suositteli selkeästi ohjeistuksen ei oman kokemuksen pohjalta. Sopivat ruokiin ihan ok, ei ihan napakymppi.”
“En keksi mitään syytä olla suosittelematta.”
“Tuntui tasokkaalta ravintolalta vaikka onkin ketju, hinnat ok, olis mielellään tullut joskus viettämään iltaa. Erittäin ystävällinen ja osava tarjoilija, nimi nyt unohtui, olisko Gerda, tumma nuori. Kokit osaavat hommansa kiirestä huolimatta kaikki oli valmistettu nappiin, pihvien mediumit ja kypsä, simpukatt ja katkaravut pehmeät.”
“Hyvää ruokaa”
“Ruoka ja palvelu oli positiivinen yllätys.”
“Salissa oli vain kolme työntekijää, joilla oli valtava kiire koko ajan. Henkilöstön mitoitus asiakasmäärän ei ollut riittävä. Tarjoilijat juoksivat ja yrittivät tehdä parhaansa tukalassa tilanteessa. Ovella oli jonoa koko ajan ja jouduimme myös jonottamaan, vaikka meillä oli pöytävaraus koska pöytiä ei ehditty siistimään kiireen vuoksi. Ruoka oli hyvää, vaikka annos oli ehtinyt kylmentyä. Tarjoilija olisi tuonut uudet annokset, mutta emme halunneet kuormittaa tilannetta enempää. Melkoinen härdelli, mikä voitaisiin ratkaista helposti lisäämällä henkilökuntaa.”
“Kokonaisuudessaan käyntimme oli miellyttävä, ruoka ja tunnelma olivat yhteensopivia sekä tarjoilijat huomioivat meidät todella hyvin, huomioivat muiden asiakkaiden palvelemisen ohessa meidät kysellen ja toiveita kuunnellen! Kiitos, työnsä osaavia tunnelmanluojia! ❤️”
“Sisustus oli mielestäni hyvin kalsea, ei siis viihtyisä.”
“Maukas ruoka, viihtyisä ympäristö”
“Huono lähtö, jopa sisään oli vaikea löytää... emme olleet ainoita, sen huomasi kun söi terassilla. Pöytään ohjaus kesti luvattoman kauan. Vähän tasapaksu lista. Ruoka ihan ok, nätisti esillä. Ystävällinen/kiva tarjoilija, valitettavasti en muista nimeä -vuoropäällikkö.”
“Hyvä ruoka ja asiansa osaava henkilökunta.”
“Miellyttävä käynti??❤”
“Ystävällinen ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu.”
“Henkilökunta oli taitavaa ja osaavaa.”
“Palvelu oli hyvää ja nopeaa, lapsi tuli hyvin huomioiduksi.”
“Ravintolan sijainti on hyvä, ruoka on maukasta ja ravintola on siisti.”
“Ruoka oli ok tasoa ja annos täytti vatsan juuri, aiemmin noutopöydästä otettuna valikoima ollut monipuolisempi”
“Ravintola sijaitsee hyvässä paikassa ja siellä on hyvä ruoka ja palvelu.”
“Kaikki toimi,ystävällinen henk.kunta”
“Kotkassa vähän vaihtoehtoja mitä suositella. Tämä paikka on yksi ainoista jota voisin suositella jos haluaa muuta kuin 'pitsaa ja burgeria'.”
“Hyvä mieli ja ruoka.”
“Ruoka oli hyvää”
“Perushyvä ruoka ja palvelu”
“Tilasin menun. Alkuruoan ja pääruoan välillä meni 55min. joka on liikaa. Ravintolassa ei ollut montaa asiakasta. Flanksteak piti olla listan mukaan grillattu, mutta se oli haudutettu keittiökypsyys. Tarjoilija silti kysyi onko kypsyysaste hyvä. 12cl viinistä yritettiin laskuttaa 16cl hinta. Saimme hyvityksen. Vieressä kahdessa pöydässä meni tilaukset mönkään. Ei ollut keittiöllä vahva päivä silloin.”
“Hyvä ruoka, palvelu ja sijainti”
“Jäi positiivinen muisto”
“Ruokalista suppea, ruuan hintalaatu suhde, hinta liian korkea, tarjoilija oli kokematon. Kysymys maistuiko, kun ruoka on syöty. Sehän tehdään joka paikassa, on mielestäni turha. Entä jos ruoka ei ollutkaan erityisen hyvää, ja asiakas haluaa olla korrekti. Asiakas kertoo, jos on jotakin kerrottavaa. Erityisesti, jos ruoka oli hyvää ja vielä erityisen hyvää. Palaute silloin kyllä tulee. Monikaan ei halua kritisoida, jos lautanen on tyhjä ja haluaa poistua nopeasti poistua ravintolasta. Yksi asia mikä minua ihmetyttää, on kun kokki on kouluttautunut vuosia ja ruuan laitto ei ole mitään ydinfysiikkaa siitä huolimatta ruoka on pettymys hyvin usein. Jossain vaiheessa käytiin usein ulkona syömässä, mutta pettymysten jälkeen kotona tehty ruoka maistuu paljon paremmalta. Vaikka ei ole minkäänlaista alan koulutusta. Raaka aineista se varmasti on kiinni. Tuoreet ja laadukkaat raaka aineet siinä sen salaisuus.”
“Tarjoilija oli alussa yksin palvelemassa asiakkaita mutta toimi ripeästi, oli ystävällinen ja pyysi anteeksi jos hiukan kestää ennenKuin saa apua iltavuorolaisilta.”
“palvelu oli hyvää ja tunnelma miellyttävä”
“Kotkan parhaita paikkoja”
“En perustelisi”
“Jouduttiin odottamaan tasan puoli tuntia ennen kuin meitä palveltiin.Kaipasimme vähintäänkin vettä. Meitä oli viisi ja vietimme äitini muisteloita.”
“No, maksa jonka söin piti olla medium, mutta oli kyllä aika medium miinus. Sairastapaus keittiössä, en kehdannut sanoa asiasta, koska 2viereistä pöytää valitti omista tilauksistaan;yritin ymmärtää.”
“Keskeisellä paikalla. Menussa kaikille jotakin.”
“Palvelu on erinomaista, vaikkakin taisi olla alimiehitystä terassin ollessa avoinna ja laskua jouduimme odottelemaan. Mutta palvelu on aina ystävällistä ja kun tarjoilija tulee pöytään, hänellä ei vaikuta levan kiire vaan keskittyy hyvään asiakaspalveluun. Ruoka on aina erinomaista! Musiikki tosin puuttui viimeksi kokonaan ja sopiva taustamusiikki lisää paljon hyvään tunnelmaan.”
“Aivan loistava asiakaspalvelu, tarjoilija osasi hommansa vaikka kiire olikin”
“Nopea palvelu ja hyvä ruoka”
“Paikka on ihan OK”
“Ammattitaitoista toimintaa kaikilla alueilla. Iso miinus tarjoiluhenkilökunnan vähyys.”
“SUOSITTELISIN”
“Ruoka ei ollut kovin laadukasta. Ruoka tuli kyllä todella nopeasti, mutta minusta salaatissa ollut kanafile oli kaikkea muuta kuin juuri paistettua. Muutenkin salaatti oli lähes kehno, valitettavasti. Ruoka oli ”ketjuruokaa”. Siksi en suosittele ravintolaa ensisijaisesti Kotkassa vieraileville tutuilleni.”