Kokkolan Rosso sijaitsee Kauppakeskus Chydeniassa, kaupungin viehättävän kävelykeskustan sykkivässä sydämessä. Toivotamme tervetulleeksi kaikenikäiset vauvasta vaariin, niin pienet kuin isotkin harraste- tai työporukat ja erityishuomion meillä saavat lapsiperheet.  Lapsille on oma ruokalista ja leikkipaikka. Tarjoamme italialais-suomalaisia makuelämyksiä ja palvelun laadusta emme tingi. 
 
Ympärivuotinen terassimme on oiva tapaamispaikka  varsinkin kesäisin, mutta myöskin  talvella erilaiset tapahtumat, kuten jo perinteeksi muodostunut Talvikaraoke ja Toppahousutanssit ilahduttavat asiakkaitamme.  Kesäaikaan arkilounas terassilla saa ruokatunnin tunnelman suorastaan välimerelliseksi. Talvisin kävelykeskustan valotunnelmaa täydentävät  Rosson upeat, eläväliekkiset terassilämmittimet.
 
Kabinettimainen uudempi osa Rossoa on suosittu syntymäpäivien ja juhlien pitopaikka. Baarissa on kiva istuskella ja katsella kävelykadun vilinää, nauttien erikoiskahveista, oluista, viineistä ja drinkeistä. Antipastoja ja makeita herkkuja löytyy jokaiseen makuun, pizzojen, pastojen, pihvien, kalaruokien, salaattiannosten ja keittojen lisäksi eli varmasti jokaiselle jotakin. 
 
Kokkolan Rosso on tunnettu aktiivisesta mukanaolosta Kaupungin ja lähiseudun tapahtumissa. Leikkimielistä terapiaa asiakkaille olemme tarjonneet mm. miesten käsityöillassa ja tarjoamalla asiakkaille mahdollisuutta kutoa  hyväntekeväisyyteen terapiapeittoa ja kirjoittaa tarinaa päiväkirjaamme kutomisen lomassa. 
 

Asiakaspaikkoja on 140 ja kesäterassilla 75.  

Asiakastyytyväisyys

4,0

Ruoka (3,9)
Palvelu (4,1)
Tunnelma (4,0)
Lapset (3,8)

Asiakkaamme suosittelevat

Päivitetty 15.09.2020 Pyrimme kehittymään jatkuvasti. Siksi kysymme asiakkailtamme miten onnistuimme. Tutkimuksen tuottaa meille Taloustutkimus. Tutkimus perustuu viimeisen 3 kuukauden aikana kerättyyn asiakaspalautteeseen. Alla satunnainen otos kommenteista.
“Rosso on hyvä, tuttu ja turvallinen”
“Rosso on hyvä paikka ja palvelu toimii!”
“Kiva paikka ja ruoka hyvää.”
“Kävin viimeksi kokeilemassa uudestaan samaa ruoka-annosta, olisiko yhtä hyvää kuin aiemmalla kerralla. Kyllä, ainoita ravintoloita joissa ruoassa/lihassa on makua. Kaikki kohdallaan. Ravintolaa uskaltaa kyllä muutaman käynnin perusteella suositella.”
“Suosittelisin”
“Maistuvaa ja sujuvaa”
“kaikki toimi hyvin”
“Hyvää nopea palvelu”
“Mukava ja miellyttävä palvelu”
“Mainio rosso ja hyvää ruokaa. Lapsille myös puuhapaikka.”
“Tavallinen ravintola, ei huono mutta ei myöskään erityisen mieleenpainuva.”
“Alla 4 barn som var med blev förkylda. Jag påstår inte att smittan kommer från rosso men eftersom risken finns hoppas jag ni ofta ofta desinficerar lekplatsen.”
“Fick än en gång världens bästa service av den blonda mognare servitrisen. Hon är personlig, älskvärd, humoristisk och omvårdande!”
“En av dom bättre restaurangerna i kokkola, men kanske lite för få maträtter att välja från under lunchen.”
“Ravintola on erityisesti remontin jälkeen muuttunut tyylikkäämmäksi ja viihtyisämmäksi. Lisäksi ruoka on hyvää ja sijaintikin todella hyvä.”
“Kaikki hoitui ihan ok.”
“Uusi nuori tarjoilija oli erittäin ammattitaitoinen ja iloinen ja reipas.”
“Joka vuosi käyn Kokkolassa sukuloimassa ja aina tädin kanssa syömässä teillä. Hyvää ruokaa.”
“Ystävällinen palvelu”
“hyvä”
“Ruoka on aina yhtä hyvää. Aina on ollut myös kiva asiakaspalvelu, mutta viime kerta ylitti odotukset. Tilattiin ruuat puhelimessa ja ne oli valmiina juuri siihen aikaan kun luvattiin. Lisäksi kassalla vastassa oli iloinen ja ystävällinen nuorehko nainen.”
“Asiallinen, mutkaton ja ystävällinen palvelu. Lounasruoka sopi tilanteeseen hyvin.”
“Hyvä palvelu ystävällistä henkilökuntaa”
“Hyvä paikka jossa on mukava käydä”
“Keskeinen paikka, sopivan kokoinen.”
“Kaikki vallan mainiosti. Harmittaa, että rustika pizzat ovat poistuneet menulta, joten sillä saralla ollaan palattu tavanomaiseen eikä Rossoon tule enää lähdettyä varta vasten pizzalle.”
“Miellyttävä kokemus, henkilökunta ystäävällistä.”
“Hieman nihkeää oli saada tarjoilija paikalle, joutui käydä kysymässä, että saako lounasaikaan myös muita annoksia ja muutenkin olisi haluttu, että otan vain lounasta.”
“Pidämme vaimon kanssa tästä ravintolasta ja asioimme siinä yleensä aina kun käymme Kokkolassa. Leikkipaikka lapsille, siistit tilat ja erinomainen ruoka sekä palvelu.”
“Olimme Kokkolassa viiskymppisten futisten SM-kisoissa ja sunnuntaina 23.8. ruokailimme Rossossa. Meillä oli hivenen kiire aikataulu syömisen suhteen jotta ehtisimme junaan. Tarjoilija hoiti tilauksemme erinomaisesti niin että kaikki sujui sukkelaan ja ehdimme junaan vaikka ravintola olikin ruuhkainen. Emme varmaan osanneet kiittää tarjoilijaa tarpeeksi joten välittäkää lämmin kiitos siltä neljän hengen espoolaisporukalta joista yksi laati limerikin vieraskirjaan.”
“Ravintola sijaitsee hyvällä paikalla Kokkolan keskustassa. Lounasaikaan klo 11 se oli harvoja ravintoloita, jotka oli noin aikaisin auki Kokkolassa. ”Perusvarma vaihtoehto, ei mitään luksusta”.”
“Erinomainen palvelu ja ruoka”
“Rossossa on ruokalista minun makuuni. Syön usein broileria valkosipulilla terästettynä. Myös asakasomistajaviini on sopivan hintainen nautittavaksi ruoan kera. Myös palvelu pelasi hyvin.”
“Henkilökunta on erittäin ystävällistä, käynnistä jäi hyvä mieli.”
“Laatutaso on vakaa tietää mitä saa.”
“God mat, vänligt bemötande, relativt snabb service.”
“Hyvä ruoka ja ystävällinen palvelu.”
“Minusta tuon menun pitäsi uudistua, Ranskalaiset vähänä huono lisuke 20 euron annoksessa, Kannattaisi käydä tutustumassa esim. nepalilaisesssa ravintolassa suomessa heidän tekemiin broileriannoksiin.”
“Mukava ruokapaikka ja levähdyspaikka ulkopaikkakuntalaiselle”
“Miellyttävä henkilöstö. Kotoisa ja tervetullut tunnelma”
“Jäi mukava mieli. Ruoka oli hyvää, löytyi listalta. Varsinaista lounasta ei ollut tarjolla. Tarjoilija jutteli mukavia ja huomioi erityisesti vanhan ( 88 v.) äitini.”
“Hyvä asiakaskokemus. Viihtyisää ja hyvä ruoka. HYVIN HUOMIOITU CORONA.”
“Ihan ok”
“Ihana palvelu ja henkilökunta”
“Harvassa ravintolassa on näin asiakaslähtöistä palvelua ja kohtelua, tuntui, että olimme asiakkaina tärkeitä. Suosittelen.”
“Mukava paikka ja hyvä ruoka!”
“Hyvä palvelu ja pienet lapset huomioitiin hyvin.”
“Ööö”
“Todella hyvää ja iloista palvelua, ruoka maistuu.”
“Nyt saisi laittaa ne seinät pöytäryhmien väliin jotka oli aikaisemmin silloin oli yksityisyyttä enempi mutta nyt ei ollenkaan. Ja koronankin takia olis hyvä.”
“OK”
“Hyvää ruokaa, hyvä valikoima ja keskeinen sijainti”
“Erittäin ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu etenkin 43 v. alalla olleelta tarjoilijalta. Erittäin ammattitaitoinen josta terveiset hänelle”
“Minulla on vain vähän kokemusta Kokkolan tämänhetkisistä ravintoloista; Rosso on hyvällä paikalla keskustassa, hyvät kokemukset Rosson ruoista ja palvelusta, miellyttävä ruokailuympäristö”
“Kaikki sujui luontevasti”
“Ystävällinen tarjoilija ja henkilökunta huomioi hyvin, ruoka maittavaa”
“Tarjolija ei kuunnellut pizza täyte toivettani ja tuli ensin väärä pizza. Sitten laitettiin lisätäyte jonka halusin päälle, mutta silläaikaa oli pizza jo jäähtynyt. Söin siis kylmää pizzaa”
“Hyvä vaikutelma”
“Jäi hyvä fiilis.”
“Annokseni oli melko pieni (vuohenjuustobroileri) se oli vähän pettymys.”
“Perusravintola”
“Pasta maren maku ei ollut hyvä! Aiemmin ollut hyvää. Maustaminen ei ollut onnistunut, justoraastetta olisi voinut olla päällä niin olisi ollut jotakin makua, Lohiannos oli myös jotenkin mauton!”
“Mukava paikka terassi keskeisellä paikalla ym.”
“Kaikki sujui mutkitta.”
“Ihan ok ! Ei tule pettymystä , eikä ruokaelämystä .”
“Aiemmat vastaukset vastaavat kysymykseen”
“Först och främst personalen gör att Rosso i Karleby urskiljer sig.”
“Henkilökunta ei oikein tiennyt missä mennään. Eli tuli sekaannuksia ruoan ja maksamisen suhteen.”
“Hyvää ruokaa eikä liian ahdasta”
“Haluaisin itse syödä mieluummin lähiruokaa kuin samanlaista pizzaa ym, jota saa joka paikkakunnalla. Kokkolassa olisin toivonut saavani tuoretta, paikallisten kalastajien kalastamaa kalaa, koska kyse on rannikkokaupungista.”
“Tosi kiva paikka”
“Kaksi tarjoilijaa, mies ja nainen painoivat töitä hiki päässä. Varsinkin nainen oli kuin koulun keittolassa, huutamalla kommunikoi toisen tarjoilijan kanssa, teki töitä oikein tehokkaasti niin että tuli olo että meidät piti siivota mahdollisimman nopeasti pois. Emme olleet läheskään viimeiset asiakkaat, mutta loppusiivous painoi päälle. Lisäjuomatilausta emme päässeet tekemään, koska naistarjoilija viuhtoi ohi huutaen valomerkin saapuvan pian muttei pysähtynyt kuuntelemaan lapsia. Odottelin tovin miestarjoilijaa joka otti tilauksemme vastaan, että olisi tullut kysymään jälkiruokatilausta tai laskua, mutta hän oli selvästi nakitettu naistarjoilijan toimesta. Lopuksi menin itse maksamaan tiskille. Ruoka oli hyvää.”
“Maten ok stämningen god”
“God mat, rågbotten pizzor och stans bästa salladsbord.”
“Hyvä palvelu, siisti ympäristö ja herkullinen ruoka.”
“Kiva ruokapaikka ja ruoka vastasi odotuksia”
“Palvelu oli huippu hyvää. Mutta Ruokalista ja ruoka ei ollut ihmeellistä. Vihannekset ylikypsennettyjä ja lisuke valikoimissa annoksissa ei oltu käytetty mielikuvitusta.”
“Mainio ratkaisu tuohon hetkeen.”
“Palvelu oli ammattimaista. Ruoka oli hyvää. Hintataso kohtuullinen. Ruoka- ja etenkin juomavalikoima oli suppea.”
“Ystävällinen henkilökunta, hyvä ruoka”
“Ehdottomasti paras Rosso, jossa olen käynyt! Tässä ravintolassa henkilökunta otti aivan erinomaisella tavalla meidät vastaan ja huolehti kaikesta todella hyvin, vaikka paikka oli koko ajan aivan täynnä. Erityisesti yksi tarjoilija (Hannele) oli paikan sielu, asiakaspalvelija ihan sydämestään ja hänen + muun henkilökunnan tunnelma välittyi asiakkaille. Toivon, että ymmärrätte tämän henkilön ja muun hlökunnan arvon, pidätte heistä kiinni ja palkitsette myös. Tämä vierailu ei unohdu ja todella mielelläni jaan tätä kokemusta ja kehotan myös kaikkia ystäviäni vierailemaan Kokkolan Rossossa!”
“Todella siisti paikka ja aina ystävällinen henkilökunta.”
“Loistava palvelu, hyvä ruoka ja hintataso. Hyvä sijainti.”
“Aukioloajat sopivat. Oma tila jutella”
“Tavanomainen, jonka mukaiset odotukset”
“Tietää mitä saa. Ruoka on aina ihan ok.”
“Leikkipaikka ei ollut käytössä. sille varattu tila vaikutti pieneltä. Hyvä leikkipaikka tärkeä, kun on 3 lasta mukana.”
“Helppo ravintola, ok löytää”
“Asiallinen toiminta”
“Käynnistä jäi miellyttävä vaikutelma. Hinta/laatu-suhde oli kohdallaan.”
“Erittäin hyvä palvelu! Hyvä ruoka. Tarjoilija 10+!”
“Paikka on toki helposti lähestyttävä, mutta mitään erityistä ylitse muiden ei löydy, joten voisin todeta käyneeni.”
“Paikka on viihtyisä, henkilökunta ihanaa ja ruoka hyvää.”
“Miellyttävä ympäristö ja tunnelma, hyvä ruoka.”
“Erityisruokavalioita, glut. & kasvissyöjille vain kaksi vaihtoehtoa. Palvelu oli hidasta & lasten annos oli todella pieni.”
“Pidän paikasta,mukava henkilökunta??”
“Viihtyisä ja rento ravintola. Pizzat erityisesti hyviä.”
“Mukava paikka”
“Var helt nöjd med besöket”
“Restaurangen har en trevlig stämning och personal. Maten är god.”
“Jonoja liikaa asiakkaita ruokaa joutuu odottamaan tunteja.”
“Yksi luotettavimmista ravintoloista Kokkolassa, hintataso on kohdallaan ja menu kohtuullisen kattava. Hyvä palvelu.”
“Vänlig personal,,”
“Hyvä paikka yhdessä ruokailla”
“Asiointini suojui asiallisesti !”
“Hyvä ruokapaikka”
“mutta en lounasaikaa”
“Ystävällinen palvelu ja pizza maistui hyvältä.”
“Harvoin mitään suosittelen, mutta Rosso on listalla jos joku kysyy paikkaa”
“Meille sopiva ruokapaikka matkalla mökiltä kotiin. Tyttären liha jäi ikävästi sitkeäksi, muuten ruoka oli kelpoa. Terassin mökä vähän häiritsi ja joutui paikan katsomaan tarkkaan”
“Perus hyvä ruoka. Hyvät aukioloajat ja terassi.”
“Bra mat, centralt”
“Maten smakade bra”
“Hyvä”
“Luotan laadun tasaisuuteen”
“S-mobiilialennusta ei huomioitu laskussa, vaikka näytin sen puhelimesta ja asiasta puhuttiin. Ilmapiiriä huononsi viereisten pöytien ihmisten huono käytös. Vierailusta jäi epämiellyttävä tunne.”
“Kokkolan viihtyisin terassi ja ystävällisin henkilökunta. Vain lista on tällä hetkellä hiukan niukka, joka on melko ymmärrettävää, mutta valitettavaa.”
“Hyvä palvelu ja laatuun voi luottaa.”
“Ison porukan kolmen lajin ruokailu sujui sujuvasti.”
“Tunnelmallinen paikka ja hyvä ruoka. Lapsille kiva leikkinurkkaus.”
“Viihtyisä ravintola jossa mainiot ruoat.”
“Minulla on ollut useina vuosina hyviä kokemuksia käydessäni Kokkolan Rossossa !”