Frans & Amélie on rennon ranskalainen bistro, jossa yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan ja siitä nauttimiseen. Löydät viihtyisän ja mutkattoman Frans & Amélie -bistron Helsingin sydämestä, Rautatietorin läheisyydestä. Ranskalainen keittiö ja kupliva elämänilo yhdistyvät Frans & Amélie -bistrossa hyväntuulisen hurmaavalla tavalla. Tervetuloa nauttimaan yhdessäolosta, ilosta ja hyvistä mauista! Bon appétit!

Asiakastyytyväisyys

3,9

Ruoka (4,1)
Palvelu (3,7)
Tunnelma (4,0)
Lapset (3,8)

Asiakkaamme suosittelevat

Päivitetty 24.12.2019 Pyrimme kehittymään jatkuvasti. Siksi kysymme asiakkailtamme miten onnistuimme. Tutkimuksen tuottaa meille Taloustutkimus. Tutkimus perustuu viimeisen 3 kuukauden aikana kerättyyn asiakaspalautteeseen. Alla satunnainen otos kommenteista.
“Keskeinen sijainti.”
“Sisustus tylsähkö.”
“Viihtyisä, rauhallinen,helppo”
“Tunnelma oli mukava, koska musiikki ei soinut lujaa. Pystyi keskustella normaalilla äänellä. Ruoka oli hyvää.”
“Palvelu oli melko hidasta. Aluksi piti odottaa pitkään ennen kuin pöytään tuli vettä ja leipää. Myös laskua tilatessa tarjoilijaa sai tavoitella kauan. Toisaalta ruuat tulivat kyllä nopeasti.”
“Hyvä lounas”
“Miellyttävä tunnelma”
“Restauranges golv är ojämt så att matborden står ostadigt. Väldigt trångt där frukosten är dukad.”
“Salaattipöytä on erinomainen samoin erittäin tuoreet leivät.”
“Tarjolla on vain yksi lämmin ruoka ja jos se on punaista lihaa niin jätän väliin. Tarjolla tulisi olla tuolloin myös kasvisvaihtoehto tai toinen lämmin ruoka joka ei olisi punaista lihaa. Kala ja kana ovat valitettavan usein kuivahkoja eli liikaa paistettuja. Onneksi mukana on usein kastike.”
“Ryhmällemme oli varattu erillinen kabinettitila. Kysymyksesä S-ryhmän ravintola.”
“Annokset olivat mielestäni pieniä. Omaan annokseeni piti lisätä suolaa (broileria).”
“Elävät kynttilät loivat tunnelmaa. Myös kattovalaistus miellytti. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä.”
“Hyvä ruoka, hyvä tunnelma”
“Tarjoilijat olivat harvassa”
“Kohtuullisen siistiä ja sujuvaa palvelua.”
“Ketjuravintola ja sen vuoksi hieman kliinisen oloinen paikka. Ruoka oli keskinkertaista. Vegaanisia ruokia eri ravintoloissa jatkuvasti maistelevana sanoisin, että keskinkertainen makuelämys. Ei todellakaan pahaa, mutta ei parhaimmasta päästä. Ketjuravintolalta en tosin odottanutkaan enempää. Lisää vaihtoehtoja vegaaneille ja kasvissyöjill, kiitos.”
“Oli hyvä kasvisruoka (tofua ja linssejä). Palvelu, ruoka ja juoma olivat hyviä.”
“Miellyttävä ja rauhallinenymoäristö. Erittäin hyvä salaattivalikoima lounaalla.”
“Ruokalista, sijainti”
“Takassa ei ollut tulta!”
“Salaattipöytä”
“Pääruoka lounasaikaan ei ole kovin laadukasta, onneksi salaattipöytä paikkaa sitä.”
“Hyvä ruoka ja palvelu. Musiikki rauhallista taustalla, ei häiritse keskustelua.”
“Ruoka oli maistuvaa”
“Vähän gluteenittomia kasvisruokia”
“Tarpeeksi rauhallinen ympäristö”
“Osin viehättävä henkilökunta. Monipuolinen ruokalista.”
“Osin ei-miellyttävä henkilökunta. Kaikki annokset eivät olleet onnistuneita, ennen muuta liharuoat.”
“Kaunis ja tunnelmallinen sisustus. Ruoka ihan hyvää.”
“Aikaisemmin hlö-kunta on ollut palvelualtista ja ruokakin ollut huikean hyvää. Nyt asiat olivat toisin. Ensinnäkin oltiin varattu pöytä josta saimme vahvistuksen mutta ovella sanottiin että ei ole varausta. Kerroimme edellisenä päivänä varanneemme kun tarjoilija mainitsi että ehkä se ei ehtinyt listaan joka tulostettiin tänään. Tarjoilussa huomioitavaa: minulle unohdettiin tuoda alkujuoma mutta muille se tuotiin, yhdelle seurueestamme tuotiin väärä viini, etanat tuotiin ilman etanalusikkaa ja se piti siis pyytää erikseen, yhden seurueen jäsenen olut vietiin vaikka siinä oli vielä vähän jäljellä, melltä ei kysytty kertaakaan oletteko tyytyväisiä. Kun sanoimme että emme tilanneet gewünstraminer viiniä tarjoilija sanoi että se tänne on kyllä tilattu. Mainitsimme että sama tarjoilija joka kysyi juomat (oli eri kun kuka ne toi) unohti tuoda myös alkujuomat yhdelle että hän varmaan unohti. Tarjoilija kauniisti puolusti kolegaa ja kertoi että hän on väsynyt ja meni juuri kotiin. Saimme sitten ystävällistä palvelua lopun ajan. Aamupalalla oli osittain samat tarjoilijat ja mietimme onko miehitystä liian vähän nykyään ja vedetäänkö hlö kunta liian tiukoille. Sellainen vaikutelma jäi. Jos näin on ei siitä säästöä kyllä koidu koska itse ei enää oikein voi suositella paikkaa harmi kyllä. Mietimme porukalla että pitäisikö teillä ravintolana ottaa työntekijät paremmin huomioon kun tällainen notkahdus tapahtunut. Ruoasta vielä sen verran että Etanat ei olleet yhtä hyviä kuin ennen vaan vähän sitkaita ja makukin oli erilainen, mutta muutoin ruoka oli maittavaa eli keittiön taso ei nyt huonoksi ollut mennyt mutta ei enää sellaista kuin ennen. Tämän kokemuksen jälkeen en enää välttämättä tohdi sinä harvana vapaa iltana joka minulla on mennä Frans & Amelieen kuten aiemmin, koska haluan palvelua ja hyvää ruokaa jos käyn ravintolassa. Harmitti erityisesti siksi että suosittelin kaveriporukallemme tätä paikkaa ja näin kävi.”
“Sopiva menu, kohtuullinen hintataso”
“Tilasin maistelumenun, lievä pettymys. Ruoka tarjoiltiin ilmeisesti jonkin aikaa tiskillä seisseenä. Tarjoilija voisi myös kertoa pari sanaa ruuasta eikä vain laittaa ruuan tarjolle ja todeta, hyvää ruokahalua. Ruokajuomia voisi myös ehdottaa ja suositella. Kun aluksi tilaamani viiniä oli vielä jäljellä, tarjoilija totesi vain ”ja juomapuoli on kunnossa” kiiruhtaen pois. Vaikutelmaksi siis jää: ei ns. ruokaravintola, juomaan vain ja ehkä napostelemaan ohessa.”
“Hyvä ruoka”
“Ruoka oli erinomaista”
“Tarjoilijan huomiota oli vaikea saada eikä meiltä käyty kertaakaan kysymässä, onko kaikki hyvin tai haluaisimmeko jotain lisää. Tästä syystä lähdimme pois pääruuan jälkeen ja menimme toiseen ravintolaan jälkiruualle.”
“Lounaspöydän lisäksi (vegaanina) saan keittiöstä ”lähetetyn” minulle sopivan annoksen. Lisäksi olen saanut jotakin vegaanille sopivaa pientä makeaa lounaaseen kuuluvan kahvin kanssa. Ja plussaa on sekin, ettei vedestä laskuteta.”
“Arkisin tarjottavan lounas-ajan ulkopuolella teillä on vähäinen ja kallis vegaanille sopiva valikoima alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksissa. Vegaaniruoka-annos voi mielestäni olla liharuokien hintainen, mikäli se on härkispihvi- tms liharuokiin verrattavissa oleva annos, mutta ei muutoin kahdenkympin luokkaa. Mm ravintola Vlatavassa esimerkillinen härkisannos on hintansa väärti. Vegaani haluaa herkutella maukkailla ravintola-annoksilla, eikä vain ristiinrastiin tarjotuilla kasviksilla, jota usein vaihtoehtona tarjoillaan. Ps. ko lause ei ole kokemuksena teillä, sillä olen syönyt lähes aina vain lounaspöydän ja siihen saadun vegaaniannoksen. Ja siihen olen lähes aina ollut tyytyväinen.”
“Ruoka on hyvää”
“Hyvä lounas buffet. Hieman erilainen. Ei yltiö paljon kaikkea, vaan keskittyy laatuun.”
“Taaempi tila ei erityisen viihtyisä.”
“Erittäin hyvä tunnelma ja kaunis miljöö. Erittäin hyvä salaattipöytä, luxusfiilis tulee juustoista. Kaikki lämpimät liharuuat olleet aivan supermureita ja hyviä”
“Listalta tilaamani ruoka oli hyvä valinta.”
“Mukava rauhallinen ilmapiiri ja hyvä ruoka.”
“Musik låg, god mat, förmönsviner”
“Hyvä tunnelma, hyvä ruoka, hyvä palvelu”
“Erittäin hyvä ruoka”
“Omalaayuinen ilmapiiri.”
“Ei mitään.”
“maukas ruoka”
“kalustus”
“erittäin hyvä ruoka ja ystävällinen henkilökunta”
“Simpukat oli erinomaisia”
“Rennon oloinen paikka. Saimme jutella rauhassa parin tunnin ajan. Lounas oli hinnaltaan melko edullinen, mutta silti monipuolinen ja maittava.”
“Hyvä salaattipöytä”
“Tunnelma, olet tervetullut kanta-asiakas, mukava ja huumorintajuinen henkilökunta, erinomainen lounaan hinta/laatu/valikoimarunsaus, edullinen hinta, aso-viinit ja bonus, last but not least.”
“Ei mitään. Niin kauna kuin lounaan taso säilyy, tulen ystävieni kanssa käyttämään tätä ravintolaa. Olemme vuosien mittaan jättäneet taaksemme sekä Kaarnan (hinnat nousivat, lounaan taso laski, liian meluisa, sekä Italon, jonka ruuan taso huononi ja kahteen vakavaan palautteeseen ei reagoitu riittävästi. Toisessa tapauksessa jopa vähteltiin. Silti eläkeläiset ovat tärkeä osa ravintolapalveluiden käyttäjistä.”
“Helppo tulla, keskeinen sijainti ?? Viihtyisä miljöö ja hyvä ruoka ja palvelu!”
“Ilman pöytävarausta tilaa ei aina löydy?”
“Ruoka hyvää. Ravintolan sijainti hyvä. Lounaan hinta ja laatu kohdillaan.”
“Rauhallinen tunnelma”
“Litte dur, men man får mat värd pengen”
“Pris på vissa produkter är över prisade”
“Tunnelma oli rento ja mukava, kynttilä laitettiin pöytään heti palamaan.”
“WC meinasi tulvia yli, ei ollut oikein siisti.”
“Kiva tunnelma, ystävällinen palvelu”
“Hieman hidas palvelu”
“Olen syönyt vain lounas-buffetia, mutta ainakin siinä ruoka on oikein hyvää ja salaattipöytä on monipuolinen.”
“Tarjoilijoiden toiminta on epätasaista. Edellisellä kerralla tarjoilija oli niin innokas, että ehti korjata likaisten astioiden ohella pois leivät, joita oli tarkoitus vielä syödä, kun ruokailu oli kesken. Tänään taas kukaan ei korjannut pois käytettyjä astioita koko ravintolassa olemisemme ajan.”
“Ruoka”
“Tarjoilija katosi maksun tulessa ajankohtaiseksi, unohti seurueen”
“Sijainti”
“Lounas on karu, esim. vain yksi ruokalaji”
“Ystävällinen palvelu. Simpukat hyvässä soosiss (ei liian suolainen).”
“Ruoasta sanoisin, että salaattipöytä oli melko hyvä. Myös lounaan lämmin ruoka oli hyvä, mutta vaihtoehtoja pitäisi olla useampi.”
“Erinomainen alkupalat siis salaatit.”
“Ilmava ja raikas ruokailutila”
“Pidin ruuan tasosta ja että voi ottaa itselleen sopivan määrän. Myös miljööstä ja sijainnista plussaa.”
“Sohva pöydän äärellä oli mitoitettu jännästi, liian matala siis.”
“Hyvä ja iloinen hlökunta Ihanat salaatit (niiden takia tulen lounaalle)”
“Kasvisvaihtoehto usein ei hyvä”
“Hyvä ruoka, miellyttävä miljöö, iloinen ja palveleva henkilökunta”
“oli hyvin kodikasta, ja saimme pyöreän pöydän”
“Hyvä lounas”
“Ruoka on aina hyvää”
“Palvelu on aina hidasta.”
“Hyvä ruoka ja ystävällinen palvelu”
“Ihana alkupala ja salaattipöytä! Viihtyisä, sopiva keskusteluun ystävien kanssa ruokailun yhteydessä.”
“En ole kokenut mitään negatiivista. :)”
“herkullinen ruoka ja rento tunnelma”
“Naistenhuone on hyvin kulunut ja nukkaviero, antaa epäsiistin kuvan”
“Hyvä asiakasomistajaviini.”
“Liian suolaista ruokaa. Salaatti annoksissa vaatimatonta. Melko kallis.”
“Erittäin hyvä ruoka ja rauhallinen ympäristö.”
“Olemme vanha pariskunta ja olemme hotelli Helsingin vakituisia asiakkaita. Ravintolannne on vastaanottanut meidät suurella ystävällisyydellä ja olemme siitä hyvin kiitollisia! Aterioimme viimeksi ystäviemme kanssa Helsinki-menun ja kaikki osat sopivat hyvin tunnelmaamme ja maistuivat erittäin hyvältä kaikille! Varsinkin jälkiruoka herätti ihastusta!”
“Ystävällinen henkilökunta.”
“Palvelun nopeus ja asiakkaan tarpeiden huomioiminen.”
“Hyvä seisova lounaspöytä”
“Lämmin ateria astiat haasteelliset ja ne tulisi tuoda paremmin annosteltavaksi”
“Joustava ystävällinen palvelu!!”
“Ruoka oli maistuvaa ja sain pyytäessäni viinisuosituksen. Meitä huomioitiin sopivasti ja henkilökunta oli hyvin saatavilla.”
“Olisi ollut vielä mukavaa, jos ruoat olisi esitelty pöytään tuotaessa. Tämä ei kuitenkaan vähennä ajatusta suositella ravintolaa ystäville ja sukulaisille.”
“Monipuolinen lounas”
“Likaiset pöydät, henkilökunta ri saatavilla”
“Hidas palvelu. Saavuimme 17:20, tilaus otettiin klo 18. Ruoka saapui klo 19, tässä vaiheessa ruokajuoma oli jo juotu koska kesti niin kauan. Tarjoilijaa ei näkynyt koko aikana. Ystävän kala oli kylmä. Oma hampurilainen oli hyvin simppeli, ei mitään ylimääräistä. Joku salaatinlehti edes olisi piristänyt annosta. Lisäksi pihvi oli melko paljon suolaisempi kuin normaalisti. Maksaminen kesti koska lasku oli laitettu yhteen (joku erehdys kai käynyt tässä)”
“Erittäin reippaat tarjoilijat ja ripeä toiminta.”
“Ystävällinen henkilökunta, helppo sijainti ja hyvä ruoka”
“Ei tule mieleen”
“Henkilökunta on ystävällistä.”
“ravintolassa on helppo jutella, sillä siellä ei ole häiritsevää meteliä ja se on akustoitu niin että toisen ihmisen normaalin puheen kuulee ja siitä saa selvää”
“Ruoka oli tosi nätisti lautettu esille, mutta ruuat olivat tosi mauttomat.”
“Minulla on mustapippuriallergia ja lounalla minulle tehtiin omat annokset. Salaattia ja pääruoka. Hyvin hoidettu!!”
“Ruokaa korjattiin pois meidän syödessä salaattia, ehdimme ottamaan lämpimän ruuan kärryiltä.....”
“Hyvä sijainti, oikea valaistus, sopiva tunnelma, hyvä ruoka, riittävän monipuolinen ruokalista, asiakasomistajaviini, ystävällinen palvelu, ruokarauha, pöydät eivät liian lähekkäin”
“Kiva paikka ja rauhallinen tunnelma”
“Hidas palvelu”
“Nizzan alkupalat ja ruoka.Miellyttävä miljöö.”
“Joskus lämmin ruoka on vähän jäähtynyttä.”
“Erinomainen ruoka ja miellyttävä miljöö”
“Annokset hyvän kokoisia. Ei jää nälkä.”
“Siisti & houkutteleva salaattibuffa.”
“Hankala maksuprosessi.”
“Todella hyvä ruoka ja hienosti laitettu esille.”
“Olin ensimmäistä kertaa kyseisessä ravintolassa Helsingissä.Minusta oli sokkeloinen,eikä ihan kauhea viihtyisä.”
“Kiva paikka”
“Atmosphere: siisti, tyylikäs ja moderni”
“Palvelu asioinnin loppupäässä petti pahasti.”
“Paikka on konstailematon.”
“Lounasruokana pitäisi lihan lisäksi olla kasvisvaihtoehto.”
“Hyvä sijainti, viihtyisä, hyvää ruokaa, S-ryhmän bonuksia”
“God mat”
“Bara en som pratade svensks”
“en yleensä suosittele kenellekään mitään”
“en yleensä suosittele kenellekään mitään”
“Lounaan hyvä hinta-laatusuhde”
“Sopiva hinta/laatusuhde”
“Hyvä ruoka, hinta-laatusuhde, sijainti, mutkaton palvelu”
“Monipuolinen lounaspöytä”
“Hyvät ruuat järkevään hintaan.”
“Jälkiruoka sekä alkupala vaihtoehtoja huonosti.”
“Ruoka oli maukasta”
“Kolme henkilöä ruokaili, kaksi joi viiniä ja kolmas vettä. Vesi oli hänelle maksullista. Tämä oli todella pöyristyttävää.”
“Ruoka, hyvä kokoiset pöydät, viereiset asiakkaat ei häirinnyt, hyvä palvelu”
“Enemmän aikuisten ruokapaikka”
“Hyvä lounas ja rauhallinen myös lounasaikaan.”
“Välillä tarjolla olevat salaatit pääsevät vähiin, täydennys viivästyy. Viimeksi muikut ja muusi eivät olleet pysyneet tarpeeksi kuumina. Ei silti hirveästi vähennä halua suositella.”