Kuopio Winter Jazz 15.-16.3.2024 Puikkarissa

Kuopion Original Sokos Hotel Puijonsarven legendaarisessa Puikkarissa Kuopio Winter Jazz 15.-16.3.2024!

PERJANTAINA 15.3. HEERMAN-SANDÅS-RANTALA "FREVO!"
Heerman-Sandås-Rantala on ainutlaatuinen suomalainen kamarijazztrio, joka vie kuulijansa vauhdikkaalle musiikkimatkalle latin jazzin maagisempiin syövereihin mm. Egberto Gismontin, Astor Piazzollan, Dino Saluzzin, Hermeto Pascoalin ja Chick Corean jalanjäljissä. Luvassa on värikästä, mielikuvituksellista ja ilmaisuvoimaista musiikkia!

Antti Heerman, viulu
Henrik Sandås, bandoneon
Olli Rantala, kontrabasso

Antti Heerman on Suomen jazz- ja tangoviulistien ehdottomaan kärkikaartiin kuuluva persoonallinen viulutaiteilija. Hänen pitkälle uralleen mahtuu huima määrä yhtyeitä, solistitehtäviä, kiertueita, levytyksiä ja musiikkipalkintoja. Jazzrytmit-lehti valitsi Heermanin vuoden jazzviulistiksi Suomessa neljänä peräkkäisenä vuotena 1997–2000. Heerman soittaa lukuisissa eri kokoonpanoissa ja on toivottu solistivieras festivaaleilla ympäri maailmaa.

Henrik Sandås on Kuopiossa asuva bandoneontaiteilija, jonka ohjelmistoon mahtuu argentiinalaisen tangon ja tango nuevon ohella barokin musiikkia, uutta taidemusiikkia sekä improvisaatiota. Hänen omakohtainen, kokeva ja kertova lähestymistapa musiikkiin on herättänyt ihastusta ympäri Suomea, Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa. Sandås soittaa Alfred Arnoldin vuonna 1936 rakentamaa Doble A -bandoneonia.

Olli Rantala on Göteborgissa, Ruotsissa asuva bassotaiteilija. Rantala on opiskellut musiikkia niin Suomessa, Ruotsissa kuin Yhdysvalloissakin, mm. Anders Jorminin ja John Pattituccin johdolla. Rantala on esiintynyt laajalti mm. pianisti Kari Ikosen trion ja etnofuusio-kokoonpano Tsuumi Sound Systemin kanssa sekä lukuisissa orkesteriproduktioissa ja levytyksissä, mutta pääasiallisesti hän viihtyy vapailla konserttimarkkinoilla. Tuoreimmista musiikillisista yhteistöistä mainittakoon: John Beasley (USA) Danilo Perez (USA), Vince Mendoza (USA), Frigg (FIN) Göteborg Jazz Orchestra (Swe), Kari Ikonen Trio (FIN), Tsuumi Sound System (FIN), Bohuslän Big Band (SWE), Jemtlands Salongsorkester (SWE).

LAUANTAINA 16.3. LASSY - ESKOLA : NORDIC STEW
Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy (s. 1974) ja trumpetisti Jukka Eskola (s. 1978) yhdistävät voimansa uudella "Nordic Stew" -albumilla ja live-projektilla. Lassy ja Eskola ovat tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti. Merkittävin yhteinen kokoonpano oli "The Five Corners Quintet", kansainvälisesti menestynein kotimainen jazz-yhtye ja uuden suomalaisen 2000-luvun jazzsukupolven suunnannäyttäjä. Sittemmin kumpikin heistä on luonut omaa soolouraansa ja julkaissut useita omia albumeita.

Miesten ensimmäinen yhteisprojekti on kuitenkin antanut odottaa oikeaa hetkeä. Vuonna 2022 ystävykset pääsivät viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja matkustivat New Orleansiin äänittämään albumillisen omaa musiikkiaan paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Syntyi "Nordic Stew", sekoitus Lassyn ja Eskolan musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin synnyinkaupunkia kohtaan.

Yhtenä inspiraationa albumin tekemiseen liittyy myös tarina Andania laivasta, jonka mukanaan tuomien amerikansuomalaisten muusikoiden välittämänä jazzmusiikki rantautui Suomeen 1920-luvulla. Nyt 100 vuotta myöhemmin Lassy ja Eskola ovat vieneet sen takaisin syntysijoilleen ja päivittäneet siitä oman versionsa.
Kuopion konserttiin Lassy ja Eskola tuovat nuorista huippumuusikoista kasatun yhtyeeen, ja ilta on tämän uuden kokoonpanon ensi-esiintyminen.

Lassy - Eskola "Nordic Stew" LIVE:
Timo Lassy tenor sax
Jukka Eskola trumpet
Juho Valjakka piano
Antti Ahoniemi bass
Severi Sorjonen drums

*******************

Liput:

PE 20€ , Kuopio Jazz & Blues ry:n jäsenet/ opiskelijat 15€

LA 25€, Kuopio Jazz & Blues ry:n jäsenet/ opiskelijat 20€

PE & LA 40€, Kuopio Jazz & Blues ry:n jäsenet/ opiskelijat 30€ . HUOM! Kahden päivän lippu myynnissä vain lippukauppa Tiketissä. Kahden päivän lipunmyynti aukeaa Tiketissä 5.2.2024.

Lippujen hinnat eivät oikeuta S-Bonukseen. Paikan päällä naulakkomaksu 3€/ hlö. Iltoihin ikäraja K-18.

Ovet avoinna konserttiin molempina iltoina klo 18:00, konsertin 1. esitys klo 19 alkaen.
Illan järjestäjänä toimii Kuopio Jazz & Blues ry.

*************

Nauti Puikkarin jazz-viikonlopusta ja jää yöksi meille Original Sokos Hotel Puijonsarveen. Varaa majoitus täältä.

Herkuttele ennen iltaa ranskalaisen keittiön herkuilla Frans & Sophiessa tai vaikkapa burgereilla ravintola Ehtassa. Varaathan suosittuun viikonloppuun herkuttelupaikkasi ennakkoon!

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Li­sä­tie­to­ja: Ori­gi­nal Sokos Hotel Pui­jon­sar­vi, Kuo­pio. Puh. 010 762 9500 (pvm/mpm), sales.peeassa@sok.fi

Restoraniketid

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Siipiyhtiö
Spaghetteria
Trattoria
VENN

SOK turismi- ja toitlustusketi juhtimine

Külastusaadress:

Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki

Postiaadress:

PL 1 00088 S-RYHMÄ

Ettevõtte registrikood:

0116323-1

Müügiteenindus, Helsingi metropolipiirkond

0300 870 020 (tööpäeviti 8.00–18.00)

51 senti/kõne + kohalik võrgutasu/mobiilikõne tasu

Kõik müügiteenused

SOK

+358 (0)10 76 8011 (tööpäeviti 8.00–17.00)

kohalik võrgutasu/mobiilikõne tasu

Tagasiside


Tagasisidelingid leiate iga restorani kodulehelt