Kaunista arkkitehtuuria ja upeat menut – 10. Kerros ja Kappeli ovat ravintolakesän helmiä

Vietä ihana kulttuuripäivä kesäisessä Helsingissä. Kaupungin ravintolaklassikoissa pääset ruokkimaan sekä kehoa että mieltä!

Kappeli on osa suomalaisen taiteen syntytarinaa

Kun astut sisään Kappeliin, astut samalla keskelle kaikille avointa arvotaiteen näyttelyä. Taiteen keräilyn aloitti 1800-luvun lopulla Kappelin silloinen ravintoloitsija Onni Wetterhoff. Hänellä oli tapana tarjoilla taiteilijoille ilmaisia sunnuntaiaamiaisia. Kiitokseksi tarjoiluista taiteilijat maalasivat kuviaan Kappelin seinille.

Tunnetuimpia töitä ovat Albert Edelfeltin keittiön seinään maalaama Gambrinus, Oskar Kleinehin Rouenin kadut ja Hjalmar Munsterhjelmin Merimaisema. Kappelin kantaväkeen kuuluivat Suomen kultakauden taiteilijoista myös Jean Sibelius, Juhani Aho, Akseli Gallen-Kallela ja Eino Leino, jonka kantapöytä on edelleen länsisiivessä.

Kappelin kesämenussa loistavat kesän kasvikset ja varhaisperunat, vuohenjuusto ja mansikka, nieriä, helmikana ja tuoreet marjat. Alkupalana maisteltavassa skagenissa on Kappelin leipomon omaa mallasleipää ja jälkiruoaksi nautitaan itse tehtyä marjapiirasta.

Lue lisää: Mari konservoi Kappelin seiniä miniatyyrivälinein »

Lue lisää: Kappeli – arvotaiteen talo »

Tutustu Kappelin historiaan »

10. Kerros oli 1950-luvulla Euroopan helmi

Original Sokos Hotel Vaakuna on yksi Helsingin kauneimmista maamerkeistä kaupungin parhaalla paikalla, Rautatieaseman kupeessa. Rakennuksen huipulla sijaitsevasta ravintola 10. Kerroksesta on näkymät kauas. Yhtä aikaa yli kauniin kaupungin ja 70 vuoden taakse historiaan.

Vuonna 1947 ensimmäisen kerran avattu ravintola oli yksi Helsingin hienoimpia. Keittiössä valmistui kansainvälisiä herkkuja suomalaisista raaka-aineista mukaillen, ja sisustus oli huippumodernia. Vuoden 1952 Olympialaisten myötä Suomi alkoi kiinnostaa myös kansainvälisesti. Sokos Hotel Vaakunassa onkin yöpynyt lukemattomia 1950-luvun filmitähtiä ja aikansa kuuluisuuksia, kuten Gregory Peck, Paul Anka ja Juri Gagarin.

Funkkisajan sydän sykkii 10. Kerroksessa edelleen vahvana, ja ravintolassa voi kokea tuon arvokkaan ja ainutlaatuisen menneisyyden. Tilat uudistettiin kauniisti 50-luvun hengessä talon uniikkia, alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen. Nyt 10. Kerroksessa nautitaan samaan aikaan ajattomasta designista, upeista näkymistä, laadukkaasta ruoasta ja lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Ravintolan kolmen ruokalajin Kesä-menussa maistellaan nimensä mukaisesti klassisia suomalaisen kesän makuja.

Lue tarinoita Vaakunan historiasta »

Lue lisää: 10. Kerros – Näköalaterassi keskellä Helsinkiä »

Helsingin terassiopas 2022

Löydä pääkaupunkiseudun parhaat terassit, inspiroidu Raflaamon vinkeistä ja tee hauska testi.

Restaurant chains

AmarilloBistroChico'sCoffee HouseFafa'sFrans & les FemmesGrill it!HesburgerHophausJyvänenLa FamigliaOksaOluthuoneetPapà GiovanniPizzaBuffaPressoPrisma CafePublic CornerRossoRosso ExpressRosso PizzaSiipiyhtiöSpaghetteriaTrattoriaVENN

SOK Travel and Hospitality Industry Chain Management

Street address:
Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki
Postal address:
P.O. Box 1, 00088 S GROUP, Finland
Business ID:
0116323-1
Sales service, Helsinki metropolitan area
0300 870 020 (weekdays from 8 am to 5 pm)51 cents per min + local network charge/mobile call chargeAll the Sales Services
SOK
+358 10 76 8011 (weekdays from 8 am to 5 pm)EUR 0.0835 per call + EUR 0.1209 per minute

General information

General feedback

Send general feedback
Feedback links for individual restaurants are found on each restaurant’s own website